Natur og Miljøforvaltning

Natur- og miljøforvaltning

C-modul, Efterår, 2 point, 10 ECTS

Målsætning

At give den studerende på biologi et kendskab til det lovgrundlag og den administrative praksis, der knytter sig til forvaltningen af miljø- og naturområdet. Undervisningen omfatter bidrag fra: jura, planlægning, statskundskab og filosofi.

Indhold

Undervisningen omfatter miljøpolitik, miljølovgivning, miljøret og miljøforvaltning, klagesystemet, den fysiske planlægning samt naturfredning. I undervisningen indgår eksempler på konkrete sager fra amt og kommune.

Form og omfang

Forelæsninger, seminarer, gæsteforelæsninger fra uge 37 til uge 50 (incl.) Undervisningen foregår (hvis lokaleforholdene tillader det) mandag og torsdag eftermiddage.

ca. 20 timer Jura

ca. 20 timer Planlægning

ca. 20 timer Statskundskab

Obl. program

Deltagelse i hele kurset.

Forudsætninger

Bestået 1. del i biologi.

Undervisningsmateriale

Udlevering af noter m.v.

Undervisere

Undervisere fra: filosofi, jura, matematik og statskundskab.

Eksamen

Obligatorisk deltagelse i undervisningen samt en skriftlig afleveringsopgave, der bedømmes bestået / ikke bestået.

Bemærkninger

Kurset udbydes på dansk i efterårs semestret og på engelsk i forårs semestret.

Undervisningen starter med en introduktion til faget mandag 6. september 1999 kl. 14-16; den dag udleveres en del af undervisningsmaterialet mod betaling ca. kr. 350,00. Kun de, der møder op den dag og betaler, betragtes som tilmeldt kurset.

Faget har været udbudt på biologi de sidste to efterår og der har været stor søgning. For ikke at spilde "pladser" på faget og dyrt undervisningsmateriale, indskærpes det, at de der har valgt faget og ønsker at følge det, skal møde op til denne introduktionstime. Der trykkes kun det nødvendige undervisningsmateriale.

Der optages kun 25 biologistuderende, og undervisningen foregår sammen med de studerende på Miljølære. Mere information om kurset kan fås ved henvendelse til Miljølære, Finlandsgade 12-14, 8200 Århus N, tlf. 8942 4424, eller til kursusledelsen: Mogens Gissel Nielsen, Biologisk Institut.