Hypermedier

Hypermedier

Disciplinbeskrivelse

Disciplinen introducerer til hypermedieteknologi.

Hypermedier er en teknologi, der kan kombinere heterogene medier i avancerede strukturer. Det basale princip er at organisere informationer i et netværk af knuder og links. Links kan repræsentere mange forskellige typer af relationer (en association, en aktiv handling, osv.) mellem knuder og dele af knuders indhold.

Kurset giver en introduktion til begreber og emner som links, ankre, organisering af informationer i netværk, kompositionsstrukturer, og synkronisering af tidsbaserede data (lyd og film), browsing og navigation, informa-tionssøgning og filtrering, samarbejds-støtte og fælles skrivning. Der diskuteres forskellige principper for implementering af hypermedier og deres styrker i forskellige anvendelses-områder. Herunder gennemgås også emner som distribuerede hypermedier (f.eks. WWW), åbne hypermedier til integration af vilkårlige applikationer og hypermedier, der understøtter samarbejde.

Eksamensfordringer

Eksaminanden skal kunne redegøre for de grundlæggende begreber i hyper-medieteknologien samt for deres anvendelser.

Eksamensbestemmelser

Prøven kan aflægges som A. i tilknytning til undervisningen eller som B. uden tilknytning til undervisningen.

A.

Den studerende deltager aktivt, regelmæssigt og tilfredsstillende i et undervisningsforløb tilrettelagt af studienævnet.

1. Prøven er en kombineret skriftlig og mundtlig eksamen aflagt i tilknytning til et undervisningsforløb.

2. Den skriftlige del består i en redegørelse for et i samråd med eksaminator afgrænset problemfelt. Omfanget er maksimalt 20 sider pr. studerende.

3. Den mundtlige del former sig som en diskussion mellem eksaminator og eksaminand. Der tages i eksaminationen udgangspunkt i den skriftlige eksamensopgave med inddragelse af pensum, og de to præstationer vægtes som helhed. Prøven er med forberedelse og med hjælpemidler. Et for opgaven relevant temaspørgsmål udleveres en uge før den mundtlige prøve af eksaminator. Pensum fastlægges af studienævnet efter indstilling fra eksaminator.

Prøveform: Gruppeprøve eller individuel prøve

Forberedelse: Der gives 3 uger til den skriftlige besvarelse og en uge til den mundtlige prøve.

Varighed: Den mundtlige prøve varer 30 minutter pr. studerende.

Censur og bedømmelse: Ekstern efter 13-skalaen.

Vægtning: 2 point, 10 ECTS
 

B.

Prøven er en bunden hjemme-opgave og en mundtlig eksamen. Den studerende opgiver til eksamen 200 siders tekster udover det pensum som fastlægges for prøveform A. (mindst 10 enheder)

Prøveform: Individuel prøve

Varighed: 3 uger.

Censur og bedømmelse: Ekstern efter 13-skalaen.

Vægtning: 2 point, 10 ECTS