Multimedie æstetik I

Multimedieæstetik I

Multimedieæstetik I

Disciplinbeskrivelse

Multimedie-æstetik indfører i kritisk æstetisk analyse af multimedier, udvikler teorier om de særlige sansninger og perceptioner, som afstedkommes ved reception af multimedier, og som forudsættes i forbindelse med produktion af disse. Desuden indfører den i multimediets kultur- og kunsthistoriske forudsætninger.

Multimedieæstetik I

I multimedieæstetik I præsenteres grundlæggende redskaber til at opbygge et analytisk overblik. Multimedier er kendetegnet ved at benytte sig af flere æstetiske udtryksformer. Dermed trækker analysen af multimedier på de fire æstetiske særdiscipliner samt overvejelser over, hvad der sker i sammen-koblingen og modstillingen af disse. Desuden er digitale multimedier en medie-æstetik og trækker således på indsigter fra for eksempel filmteorien omkring teknologisk æstetik. Endelig rettes opmærksomheden mod en kritisk diskussion af digitale multimediers fremhævede særlige egenskaber, såsom interaktive elementer og multikursalitet.

Parallelt med etableringen af dette teoretiske grundlag vil undervisningen gennemgå en række multimedieæstetiske værker indenfor forskellige genrer og med forskellig vægtning af ovennævnte karakteristika.

Eksamensfordringer

Eksaminanden skal kunne analysere og vurdere et multimedieprodukt på baggrund af de gennemgåede teorier og metoder. Der fordres indsigt i multimediets formidlingsdimensioner og en evne til kritisk refleksion af mediets funktion og status i et bredere kulturelt felt.

Eksamensbestemmelser

Prøven kan aflægges som A. i tilknytning til undervisningen eller som B. uden tilknytning til undervisningen.

A. Den studerende deltager aktivt, regelmæssigt og tilfredsstillende i et undervisningsforløb tilrettelagt af studienævnet. På baggrund heraf aflægger den studerende en skriftlig prøve i form af en fri hjemmeopgave. Vejl. omfang for opgaven er 10 sider.

Prøveform: Individuel prøve

Varighed: 1 uge

Censur og bedømmelse: Intern, Bestået/ ikke-bestået

Vægtning: 2 point, 10 ECTS.
 

B. Prøven består i en bunden hjemmeopgave og en dialog. Den studerende opgiver til eksamen 4 multimedieværker samt 120 siders tekster (mindst 6 enheder) udover det under prøveform A fastlagte pensum, fordelt på multimediers analytisk-metodiske og kritik- og formidlingsmæssige problemstillinger.

Prøveform: Individuel prøve

Varighed: 3 uger

Censur og bedømmelse: Intern, Bestået/ ikke-bestået

Vægtning: 2 point, 10 ECTS