Multimedieproduktion II

Multimedieproduktion II (Interaktionsdesign/Computerenskarakteristiske egenskaber)

Multimedieproduktion II (Interaktionsdesign/Computerens karakteristiske egenskaber)

Disciplinbeskrivelse

Disciplinen behandler to karakteristiske træk ved det interaktive multimedie, nemlig at det er styret af en eksplicit procesbeskrivelse, samt at det er inter-aktivt:

  • Computeren er styret af en formel procesbeskrivelse. Modsat et film- eller teatermanuskript må et multimediemanuskript i detaljer foreskrive maskinens reaktion, og brugerens mulige handlinger må foregribes af designeren.
  • Computeren er interaktiv, og derfor spiller den fysiske manipulation af mediet en væsentlig rolle under aflæsningen.
  • Computeren samler såvel tidligere adskilte koder (verbal, visuel, auditiv) såvel som tidligere adskilte faser (produktion, transmission og konsum) i ét og samme medium. Der er en flydende overgang mellem materiale og færdigt produkt.
  • Kurset introducerer til formaliserede og ikke-formaliserede procesbeskrivelser som programmering, manuskriptskrivning og iscenesættelse, ikke-lineære beretteformer, og æstetiske elementer i interaktionen. Stoffet dækker såvel datalogisk algoritmeteori som drama-turgiske, filmteoretiske og litterære begrebsdannelser.

    Eksamensfordringer

    Eksaminanden skal fremstille et interaktivt multimediesystem samt placere systemets opbygning i en teoretisk ramme, der belyser hovedtræk i datalogiske og humanistiske opfattelser af procesforløb og interaktion.

    Eksamensbestemmelser

    Prøven kan aflægges som A. i tilknytning til undervisningen gennem aktiv, regelmæssig og tilfredstillende deltagelse i undervisningen eller som B. uden tilknytning til undervisningen.

    A.

  • Prøven er en kombineret skriftlig og mundtlig eksamen aflagt i tilknytning til et undervis-ningsforløb.
  • Den skriftlige del er fri og består i et multimedieprodukt og en skriftlig redegørelse for teoretiske og æstetiske overvejelser. Omfanget er 15-20 sider pr. studerende.
  • Den mundtlige del former sig som en diskussion mellem eksaminator og eksaminand. Der tages i eksaminationen udgangspunkt i den skriftlige eksamens-opgave og produkt med inddragelse af pensum, og de to præstationer vægtes som helhed. Prøven er med forberedelse og med alle hjælpemidler. Pensum fastlægges af studienævnet efter indstilling fra eksaminator.
  • Prøveform: Gruppeprøve eller individuel prøve

    Forberedelse: Der gives en måned til den skriftlige besvarelse og en uge til den mundtlige prøve.

    Varighed: Den mundtlige prøve varer 30 minutter pr. studerende.

    Censur og bedømmelse: Ekstern efter 13-skalaen

    Vægtning: 2 point, 10 ECTS
     
     
     

    B.

  • Prøven er en kombineret skriftlig og mundtlig eksamen.
  • Den skriftlige del er en bunden hjemmeopgave og består i et multimedieprodukt og en skriftlig redegørelse for teoretiske og æstetiske overvejelser. Omfanget er 15-20 sider pr. studerende.
  • Den mundtlige del former sig som en diskussion mellem eksaminator og eksaminand. Der tages i eksaminationen udgangspunkt i den skriftlige eksamens-opgave og produkt med ind-dragelse af pensum, og de to præstationer vægtes som helhed. Prøven er med forberedelse og med alle hjælpemidler. Pensum fastlægges af studienævnet efter indstilling fra eksaminator.
  • Prøveform: Individuel prøve

    Forberedelse: Der gives en måned til den skriftlige besvarelse og en uge til den mundtlige prøve

    Varighed: Den mundtlige prøve varer 30 minutter pr. studerende

    Censur og bedømmelse: Ekstern efter 13-skalaen

    Vægtning: 2 point, 10 ECTS