Biologisk Projektarbejde

Biologisk Projektarbejde


B-modul, Efterår/forår, 3 point, 15 ECTS

Formål
1) At give deltagerne lejlighed til at bearbejde selvvalgte emner inden for biologien. Dette kan bestå i en formulering og behandling af overordnede problemstillinger inden for  enkeltfaglige eller tværfaglige enmeområder på grundlag af litteraturstudier, eventuelt i forbindelse med formidling eller anvendelse af biologisk viden. Det kan også bestå i gennemførelse af et forskningsprojekt over en afgrænset problemstilling.

2) At træne deltagerne i selvstændigt at formidle og analysere problemstillinger, at indhente og bearbejde informationer og at sammenstille og formidle resultater.

Styringsgruppe
Studienævnet nedsætter efter indstilling fra institutterne en styringsgruppe bestående af otte faglærere fra de biologiske afdelinger. Styringsgruppen har ansvaret for gennemførelsen af fagmodulet.

Projektarbejdets forløb
Projekter kan gennemføres af grupper af studerende eller af enkeltstuderende.
Det anbefales, at de studerende har tænkt på et emne og eventuelt allerede dannet grupper inden kursusstart. Hvis nogen ønsker at arbejde med emner og problemformuleringer, som direkte er dækket af andre fagmoduler, foreslås, at disse følges inden påbegyndelse af Biologisk Projektarbejde. Det skal  understreges, at projekter, som involverer praktisk arbejde, ikke har krav på økonomisk eller materiel støtte.

Der er i læseplanen afsat 2 timer i den første uge af hvert semester til fælles timer. Her diskuteres projektforslag med styringsgruppen, som er behjælpelig med at formidle kontakt til en faglærer, som vil fungere som faglig vejleder for projektgruppen. Under styringsgruppens ansvar kan der medvirke faglige vejledere, som ikke er ansat ved et af de biologiske institutter. Arbejdet afsluttes med udarbejdelse af en skriftlig projektrapport.

Eksamen
Projektrapport og mundtlig eksamen. Ved den mundtlige eksamen i Biologisk Projektarbejde diskuteres udvalgte problemstillinger fra rapporten. Ved gruppeprojekter sker dette med hvert enkelt deltager. Der er afsat 30 min. til eksamination af hver eksaminand inklusive tid til votering. Ved gruppeeksamination er eksaminationstiden et multiplum af 30 min. svarende til antallet af eksaminander.

Eksaminationsforløbet foregår ved, at eksaminanden efter forudgående aftale med eksaminator får tildelt maksimalt 10-15 min. til at fremlægge et resume af projektrapporten. Ved gruppeeksamination aftaler gruppens medlemmer indbyrdes, hvem der fremlægger hvilke dele af rapporten. Ved eksamination på grundlag af projektrapporter udfærdiget af grupper af studerende, kan samtlige gruppens medlemmer være til eksamen samtidig. Efter fremlæggelsen af resumèet ved èn eller flere eksaminander diskuteres udvalgte problemstillinger fra rapporten med hver enkelt eksaminand under medvirken af eksaminator/faglig vejleder, censor og et af styringsgruppens medlemmer.

Samlet individuel bedømmelse af projektrapport og mundtlig eksamen efter 13-skalaen under medvirken af ekstern censor

Projektrapporter
Projektrapporter fra de seneste år er samlet på Zoologisk Afdelings bibliotek.