Blomsterplanternes Reproduktionsøkologi

Blomsterplanternes Reproduktionsøkologi


B-modul, Forår, 2 point, 10 ECTS

Målsætning
At give kendskab til blomsterplanternes reproduktionsøkologi, med hovedvægt på bestøvning, spredning og etablering og på indføring i praktiske færdigheder i forbindelser med efterprøvning af hypoteser og teknikker, der anvendes i den reproduktionsøkologiske praksis og forskning.

Indhold
I kursets teoretiske del gennemgås de højere planters bestøvnings- og spredningssystemer. Herunder vil bestøvning, befrugtning, kompatibilitet, spredning, spiring og etablering blive behandlet. Hver kursusdeltager afholder tre - fire oplæg, som er resumèer af udvalgte emner med udgangspunkt i originalafhandlinger med mulighed for og helst baseret på eget valg.

I kursets eksperimentelle del gennemgås grundlæggende reproduktionsøkologiske metoder. Herefter skal deltagerne planlægge, gennemføre og afrapportere et mindre projekt over et givet emne, gerne efter eget valg. Projektet kan evt. gennemføres som gruppearbejde med deltagelse af 2 deltagere på hvert projekt. Projektet afrapporteres såvel skriftligt som mundtligt.

Form og omfang
3 F/K per uge i 11 uger.
4 LØ per uge i 11 uger.

Obligatoriske program
Laboratorieøvelser og udarbejdelse af projektrapport.

Lærebøger
Doust, J. L & Doust, L. L. 1988. Plant reproductive ecology. Patterns and strategies. Oxford University Press. 344 p.

Dafni, A. 1992. Pollination Ecology. A practical Approach. Oxford 250 p.

Noter og originalafhandlinger.

Lærer
Esbern Warncke.

Eksamen
Mundtlig individuel eksamination. Der gives en samlet karakter, som bedømmes efter 13-skalaen under medvirken af ekstern censor.

Bemærkninger
Maximalt 24 deltagere.