Tværfaglige Miljøstudier

Tværfaglige Miljøstudier


B-modul, 6 point, 30 ECTS

Indhold
Tværfaglige Miljøstudier er et tværfagligt kursus, som på grundlag af de enkelte fags teorier og metoder giver indsigt i forskellige aspekter af miljøspørgsmål. Ved at gennemgå basisviden fra naturvidenskab, sundhedsvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora giver kurset deltagerne mulighed for at opnå en sammenhængende og kvalificeret helhedsforståelse af komplekse miljøproblemer og deres løsningsmuligheder. Der lægges stor vægt på problemorienteret arbejde i grupper på tværs af de traditionelle fagskel.

Lærere
Der undervises fortrinsvis af faste lærere fra de 4 involverede fakulteter.

Form og omfang
Undervisningen er en blanding af forelæsninger, seminarer, ekskursioner og institutionsbesøg. Et overblik over kursets omfang og temaer fremgår af tidligere års skema på

www.miljolare.au.dk

På sidste del af kurset arbejder tværfagligt, sammensatte grupper på en projektopgave, som afleveres og bedømmes i januar. Som emne for projektopgaven kan enten vælges et alment miljøspørgsmål, som belyses ved udvalgte eksempler eller et specielt miljøproblem (f.eks. en miljøsag, en virksomhed, en egn, etc.).

Tværfaglige Miljøstudier er et fuldtidsstudium (30 ECTS point) og godskrives på de enkelte fag i henhold til de respektive studieordninger. Kurset udbydes på dansk i efterårs-semesteret (ansøgningsfrist 3. juni 2002) og på engelsk i forårs-semesteret (ansøgningsfrist 1. oktober 2002).

Obligatorisk program
Fremmøde til alle fagdiscipliner er en væsentlig forudsætning for, at kursisterne får det overblik over fagdisciplinerne, som kræves for at den ønskede tværfaglighed opnås. Minimum 80% fremmøde.

Evaluering
Projektopgaven afleveres og bedømmes i januar måned og eksaminationen af projektopgaven foregår ved en mundtlig prøve. Kurset bedømmes bestået / ikke bestået. Der kan gives individuel karakter, hvor dette kræves af den studerendes studienævn.

Antal deltagere
Maksimalt 28 deltagere.

Målgruppe
Tværfaglige Miljøstudier er et tilbud til alle studerende på universiteterne og andre højere uddannelsesinstitutioner, som har afsluttet grunduddannelsen. Desuden er Tværfaglige Miljøstudier et efteruddannelseskursus under Åben Uddannelse, hvorfor en del studiepladser er reserveret dette formål.

Information
En detaljeret kursusbeskrivelse og ansøgningsskema findes på studiekontorerne på Aarhus Universitet og desuden på Afdelingen for Miljøstudiers sekretariat og hjemmeside:

http://www.miljolare.au.dk

AFDELINGEN FOR MILJØSTUDIER
Finlandsgade 12-14
8200 Århus N

tlf.: 89 42 44 24

fax: 89 42 44 26

E-mail: miljolare@au.dk