Eksperimentel Populationsbiologi

Eksperimentel populationsbiologi


B-modul, Efterår, 2 point, 10 ECTS

Målsætning
At udfordre og praktisere deltagernes (populations-) biologiske viden gennem selvstændige projekter indenfor aktuelle forskningsområder, hvor Drosophila vil indgå som modelorganisme.

Indhold
Deltagerne vil under kurset indgå i det faglige miljø sammen med speciale/Ph.D. studerende/vejledere og medarbejdere, der anvender Drosophila, f.eks. til studiet af natural selection, environmental stress, conservation biology, fluctuating asymmetry (FA), sexual selection og sperm displacemet.

Kurset starter med en introduktion til Drosophila som forsøgsorganisme, hvor de nødvendige basale færdigheder med henblik på eksperimentel anvendelse vil blive indøvet. Herefter vil der kunne vælges imellem forskellige eksperimentelle emner, introduceret af kursets lærere, som også vil fungere som daglige vejledere i forbindelse med de enkelte projekter. De fleste eksperimenter vil kræve, at deltagerne går sammen to og to om et eksperiment, idet deltagerne selv passer eksperimenterne gennem hele forløbet. Afhængig af planlægningen kan det forventes, at en del af arbejdet vil finde sted uden for normal arbejdstid (aftener, weekend´er). Ved kollokvierne vil den nødvendige baggrundslitteratur blive fremlagt af deltagerne til disskussion, ligesom forsøgsplaner og resultater vil blive diskuteret. Kurset afsluttes med en skriftlig rapport over de gennemførte forsøg og en mundtlig fremlæggelse.

Form og omfang
2 K per uge i 11 uger.
Selvstændig varetagelse af eksperimenter i ca. 12 uger under vejledning. Arbejdsomfang 60-70 timer, afhængig af valg af opgave, talent og organisering.

Obligatorisk program
Deltagelse i kollokvier, varetagelse af eksperimenter samt aflevering af rapport.

Forudsætninger
Bestået Populationsbiologi eller Molekylær Populations Genetik og Evolution på tilvalgsdel foretrækkes.

Lærebøger
Udleverede artikler og noter.

Lærere
Jørgen Bundgaard, Volker Loeschcke, NN.

Eksamen
Bestået/ikke bestået på baggrund af deltagelse i kollokvier og godkendelse af rapport ved intern bedømmelse.

Antal deltagere
Maximalt 12 deltagere.