Tilvalg

Samfundsfag med tilvalg

Læser du samfundsfag skal du kombinere dit hovedfag i samfundsfag med et gymnasierettet tilvalg. Det betyder, at du skal vælge et fag inden for gymnasiets fagrække. 

Et tilvalgsfag er på 45 ECTS på bacheloruddannelsen. Kandidattilvalget er en fortsættelse af bachelortilvalget. Antal ECTS på kandidattilvalget afhænger af hvor du tager dit tilvalg. Er tilvalgsfaget eksempelvis psykologi eller erhvervsøkonomi (Aarhus BSS) vægter det 75 ECTS point på hovedfaget og 45 ECTS på tilvalget.

Er tilvalget udbudt af fakulteterne Arts, Health eller Nat-Tech, vægter det 75 ECTS. Du får dermed forlænget studietid og SU, der dækker dette. Kandidatuddannelsen er derfor normeret til 2,5 år.

Du vælger dit tilvalgsfag på 4. semester og læser dit tilvalgsfag på 5. og 6. semester af bacheloruddannelsen.

Studievejledningen afholder hvert år informationsmøde om tilvalg. I februar afholder AU Tilvalgsdag i Søauditorierne. Arrangementerne annonceres i kalenderen her på studieportalen.

Du kan læse mere om ansøgning, vigtige datoer og se udbuddet af tilvalgsfag ved AU her.

 

Tilvalg i samfundsfag

Studerende ved andre uddannelser på AU kan læse tilvalget i samfundsfag forudsat de opfylder adgangskravene. Tilvalg i samfundsfag udbydes både som bachelor- og kandidattilvalg, hvorfor det bl.a. giver undervisningskompetence i gymnasieskolen.

Du kan læse mere om tilvalget i samfundsfag her.