Tilvalg

Samfundsfag med tilvalg

Læser du Samfundsfag skal du kombinere dit hovedfag i samfundsfag med et gymnasierettet tilvalg. Det betyder, at du skal vælge et fag indenfor gymnasiets fagrække. 

Et tilvalgsfag er på 45 ECTS på bacheloruddannelsen. Kandidattilvalget er en fortsættelse af bachelortilvalget. Antal ECTS på kandidattilvalget afhænger af hvor man tager sit tilvalg. Er tilvalgsfaget eksempelvis psykologi eller erhvervsøkonomi (Aarhus BSS) vægter det 60 ECTS (fra 2020 vægter alle kandidattilvalg indenfor BSS 75 ECTS point med 45 ECTS på tilvalget).

Er tilvalget udbudt af fakulteterne Arts, Health eller Science & Technology kan det vægte 75 ECTS. Den studerende får dermed forlænget studietid og SU der dækker dette. Kandidatuddannelsen er derfor normeret til 2 eller 2,5 år afhængigt af tilvalgsfaget.

Du vælger dit tilvalgsfag på 4. semester og læser dit tilvalgsfag på 5. og 6. semester af bacheloruddannelsen.

Studievejledningen afholder hvert år informationsmøde om tilvalg. I februar afholder AU Tilvalgsdag i Søauditorierne. Arrangementerne annonceres i kalenderen her på studieportalen.

Du kan læse mere om ansøgning, vigtige datoer og se udbuddet af tilvalgsfag ved AU her.


Tilvalg i Samfundsfag

Studerende ved andre uddannelser på AU kan læse tilvalget i Samfundsfag forudsat de opfylder adgangskravene. Tilvalg i Samfundsfag udbydes både som bachelor- og kandidattilvalg, hvorfor det bl.a. giver undervisningskompetence i gymnasieskolen.

Du kan læse mere om tilvalget i samfundsfag her.