Studiestart - vinteroptag

Velkommen til dit kandidatstudie på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi i Herning

Her på siden finder du alt relevant information i forbindelse med din studiestart. Hold dig orienteret på denne side helt frem mod studiestart, da der kan ske ændringer i mødetid og program mv.

Vi glæder os  til at byde dig velkommen!

Velkommen til Aarhus BSS, Aarhus Universitet, campus Herning

Institutlederens velkomst

Velkommen til Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Om du har valgt os pga. din interesse for forretning, teknologi eller begge dele, så er du kommet til det rette sted. I løbet af din uddannelse vil du komme tæt på virksomhederne, og du vil have mulighed for at arbejde med den nyeste teknologi. Du vil måske også starte din egen virksomhed i Business Factory. Mulighederne er mange, men en ting er sikkert – du vil komme til at arbejde med problemstillinger, der gør dig klar til arbejdsmarkedet og til et godt job. Vores dedikerede undervisere og forskere har stor erfaring med forretningsudvikling og teknologi og er hver dag med til at skubbe på udviklingen i forskningsmiljøerne og virksomhederne. Denne nærhed til erhvervslivet og den teknologiske udvikling skaber kvalitet for dig i din uddannelse både i undervisningslokalet, i laboratoriet og i dit projektarbejde. Inden længe vil du selv være i gang.

Vi ser frem til at byde dig velkommen i Herning.

Med venlig hilsen Anders Frederiksen, Professor og institutleder, Institut for Forretningsudvikling og Teknologi (BTECH)

MSc Technology Based Business Development/Erhvervskandidat

Studiestart vinter 2023

Information om studiestart vinter 2023 opdateres medio december.


Er du erhvervskandidatstuderende?

Som erhvervskandidatstuderende er der nogle særlige ting, du bør være opmærksom på. 

Du kan læse om dem her.


Find vej første dag

Campus Herning ligger på Birk Centerpark 15, 7400 Herning

Vi glæder os til at tage imod dig!

Se kort


Undervisningsstart og bogliste

Bogliste

Når din bogliste er klar, kan du finde den her.

Undervisning
Undervisningen starter normalt i henholdsvis den første uge af september og første uge af februar. Husk dog altid at tjekke dit skema, som du kan se på mitstudie.au.dk, da enkelte fag kan starte tidligere. 


Kom godt igang på BTECH, Aarhus BSS

Sådan holder du dig orienteret på studiet

Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din samlede indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, der giver dig et personaliseret overblik over din undervisning, skema, meddelelser og arrangementer. Her får du også direkte adgang til andre platforme, for eksempel STADS og Brightspace. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet, og du skal kun logge på én gang for at få adgang til det hele.

___

BrightSpace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen giver blandt andet mulighed for nem adgang til gruppearbejde og giver dig mulighed for at sende og modtage beskeder. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte. (Brightspace er den nye læringsplatform på Aarhus Universitet og erstatter det tidligere Blackboard).

___

Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Du finder alle officielle informationer og procedurer via venstremenuen, blandt andet studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø samt nyheder og arrangementer for dig som studerende. Vi anbefaler, at du tjekker studieportalen, hvis du søger officiel information om dit studie.

___

Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du fx skriver til studievejledningen og lignende. Det er også vigtigt, at du tjekker din AU-mail, hvor Aarhus Universitet kan sende dig vigtig information.

Få hjælp og vejledning på dit studie

Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål fx vedrørende eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.


Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.


Vejledning om studiejobs og karriereveje
Som studerende er du altid velkommen til at tage en uforpligtende snak med din job- og karrierevejleder om alt fra studiejobs til dit fremtidige arbejdsliv. Når du melder dig ind i vores alumnenetværk, modtager du også invitationer i løbet af din studietid til relevante arrangementer.


Hjælp til at tage på udvekslingsophold
I løbet af din studietid er det muligt at tage på et studieophold i udlandet. Et semester i udlandet vil uden tvivl kunne give dig en masse både på det personlige og akademiske plan. Aarhus BSS International står klar til at hjælpe og vejlede dig igennem hele processen. Du vil i løbet af dit studie blive præsenteret mere konkret for dine muligheder for udveksling.


Som studerende på BTECH er du altid velkommen til at tage en snak med studenterpræsten, hvis der er noget du har brug for at tale om. Studenterpræsten er præst i den danske folkekirke og har som sådan fuld tavshedspligt. Al henvendelse er anonym og gratis, og en kristen overbevisning er ikke en forudsætning for at henvende sig.

IT, boghandel og bibliotek

IT-support

Som studerende ved BTECH,Aarhus BSS bliver IT en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte IT-supporten. IT-supporten kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk via Eduroam og meget mere. Der tilbydes desuden forskellige IT-kurser, hvilket du finder mere information om på facebook.com/BssKurser.


Boghandel

Du kan købe bøger ved Stakbogladen Birk. Vi er lagerførende i alt pensumrelevant litteratur og har også supplerende litteratur. Har du ønsker, som vi ikke har på hylden, skaffer vi det selvfølgelig gerne hjem til dig. Som studerende på Aarhus Universitet i Herning får du 10 % på dine bogkøb. Stakbogladen ligger både i Aarhus og Herning.


Bibliotekerne - AU Library

På AU Library tilbyder vi dig:

  • Online og fysisk adgang til en stor mængde akademisk information og litteratur
  • Læsepladser til individuelle studier og gruppearbejdspladser
  • Undervisning og hjælp til at styrke din akademiske informationskompetence
  • Hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.

_______

På biblioteket i Herning finder du primært literatur inden for ingeniørvidenskab, management, marketing og økonomi.

 

Skema og beskrivelser af fag

Timeplaner
Du finder altid dine timeplaner (dit skema) her på studieportalen under menupunktet Undervisning > Timeplaner. Der kan forekomme ændringer i timeplanerne, og derfor er det vigtigt løbende at tjekke dine timeplaner.

Fagbeskrivelser
Konkrete beskrivelser af alle de forskellige fag finder du i kursuskataloget under Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.

Forstå BTECH, Aarhus BSS og Aarhus Universitet

________

 

Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.

Aarhus BSS huser 6 institutter, som er Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab, Institut for Virksomhedsledelse, Psykologisk Institut, Juridisk Institut og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi. Fem institutter ligger i Aarhus, mens Institut for Forretningsudvikling og Teknologi er det eneste institut i Herning. BTECH har flere forskellige uddannelsesretninger.

Code of Conduct

Code of Conduct for studerende ved Aarhus BSS beskriver de grundlæggende værdier og forventninger til de studerendes adfærd, når de færdes på universitetets arealer eller optræder som repræsentanter for Aarhus Universitet. Alle studerende forventes at respektere og leve op til de adfærdsmæssige værdier inden for læring, samvær og i forhold til omverdenen.