Kandidat studiestart

Velkommen til Aarhus BSS
Institut for Forretningsudvikling og Teknologi

Velkommen til
Aarhus BSS

Institut for Forretningsudvikling og Teknologi


Velkommen til dit kandidatstudie på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi i Herning

Her på siden finder du alt relevant information i forbindelse med din studiestart. Hold dig orienteret på denne side helt frem mod studiestart, da der kan ske ændringer i mødetid og program mv. Under punktet introuge og studiestart finder du specifik information for de enkelte uddannelser.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Kontakt

 • Har du sprørgsmål til introugen og studiestart?
  Kontakt studievejleder Mette Bak Odder på metteod@au.dk
   
 • Har du spørgsmål til dit studie?
  Kontakt studievejledningen

Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Velkommen til Aarhus BSS, Aarhus Universitet

Velkomsthilsen fra dekanen

Velkommen til Aarhus BSS – School of Business and Social Sciences

Aarhus BSS er ét af Aarhus Universitets fem fakulteter. Fakultetet samler de kernefaglige forskningsområder inden for erhverv og samfundsvidenskab og huser discipliner som f.eks. økonomi, erhvervsøkonomi, business technology, jura, statskundskab og psykologi.

Vores uddannelser er placeret blandt de absolut bedste ifølge de mest anerkendte internationale ranglister. Denne position kræver, at vi har høje standarder i vores forskning og undervisning, og at vi uddanner dygtige kandidater med stærke kompetencer til at varetage en bred vifte af funktioner på de nationale og globale arbejdsmarkeder.

Som studerende på Aarhus BSS kan I drage nytte af de mange muligheder, der følger med det at være en del af et stort, internationalt orienteret fakultet med mange forskningsområder. Vi lægger stor vægt på, at rammerne for vores uddannelser er et levende og inspirerende studiemiljø, og det gælder både i forhold til det sociale liv og det faglige udbytte af uddannelserne. I bliver en del af et internationalt miljø og undervist af forskere, der hører til blandt de førende i verden inden for deres specifikke forskningsfelt.

Derudover ser vi det som en af vores fornemste opgaver at pleje vores relationer til omverdenen, ikke mindst til virksomheder og organisationer i lokalområdet, så vi kan skabe gode muligheder for jer som studerende. Det er til gavn for jer, hvad enten I ønsker et projektorienteret forløb i en virksomhed eller organisation, eller på anden vis at komme i tættere kontakt med en kommende arbejdsgiver.

Jeg ønsker jer held og lykke i fremtiden, og jeg er overbevist om, at valget om at studere på Aarhus BSS vil ruste jer godt til fremtiden.

Med venlig hilsen
Thomas Pallesen, Dekan, Aarhus BSS

Velkomst fra instituttet

Velkommen til Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Om du har valgt os pga. din interesse for forretning, teknologi eller begge dele, så er du kommet til det rette sted. I løbet af din uddannelse vil du komme tæt på en række virksomheder, og du vil have mulighed for at arbejde med den nyeste teknologi. Du vil måske også starte din egen virksomhed i Business Factory? Mulighederne er i hvert fald mange, og en ting er sikkert – du vil komme til at arbejde med problemstillinger, der gør dig klar til arbejdsmarkedet og til et godt job. Vores dedikerede undervisere og forskere har stor erfaring med forretningsudvikling og teknologi, og de er hver dag med til at skubbe på udviklingen i forskningsmiljøerne og virksomhederne. Denne nærhed til erhvervslivet og den teknologiske udvikling skaber kvalitet for dig i din uddannelse – både i undervisningslokalet, i laboratoriet og i dit projektarbejde. Inden længe vil du selv være i gang.

En ny port åbner sig, når du starter på universitetet, og du får en enestående mulighed for at udvikle dig fagligt og personligt. I en tid mister du måske orienteringen i de faglige udfordringer og nye menneskelige relationer. Du oplever måske at tvivle på dig selv, fordi de faglige krav udfordrer dig til en start, og måske svarer dine forventninger til studiemiljøet ikke til det, du oplever. Du skal vide, at alt dette er okay og forventeligt, fordi universitetsmiljøet er forskelligt fra gymnasiemiljøet. Det er også netop det, der er vores motivation for at arrangere et spændende rusprogram for dig og dine medstuderende. Vi ønsker nemlig, at du kommer godt i gang med din uddannelse.

Vi ser frem til at byde dig velkommen i Herning.

Med venlig hilsen

Anders Frederiksen, Professor og institutleder, Institut for Forretningsudvikling og Teknologi

&

Studielederne på din nye uddannelse

Introprogram for din uddannelse

Vælg nedenfor, hvilken kandidatuddannelse du skal starte på, og find information om din studiestart – faglige og sociale programmer.

OBS: programmerne opdateres i løbet af august - hold dig orienteret her på siden!


MSc in Technology Based Business Development/Erhvervskandidat

Program for introugen

Studiestarten indledes af en kort intro til uddannelsen. Du skal møde første dag på din nye kandidatuddannelse mandag d. 29. august 2022, kl. 9.00 i lokale 8002-2053.

Efterhånden som programmet, mødetid og mødested bliver klart, vil det blive opdateret her på siden.


Se hele programmet

Mandag d. 29. august Aktivitet Lokale
9.00

Velkomst v. Torben Tambo
Technology Specialisation 1

8002-2053
12.15 Campus/Lunch
13.15 Advanced operations management 2053
16.00 Q&A 2053
Tirsdag d. 30. august Aktivitet Lokale
9.15-13.00 Management of Technology 2053
13.15 Technology Specialisation 1 intro 2053
14.15

Technology Specialisation 1 intro
Student counsellor (14.40)

2053
15.15 Technology Specialisation 1 intro 2053
16.00 End of day
Onsdag d. 31. august Aktivitet Lokale
8.20-16.00 TS1 methods 2053
Torsdag d. 1. september Aktivitet Lokale
9.15

TS1 Guidance.
Supervisors presentations, dialogue and selection

2053
13.15 TS1 resources 2053
14.15 TS1 - what now?
Week wrap-up
2053
Fredag d. 2. September Aktivitet Lokale
09.15-13.00 Aarhus BSS Career
-Search
-Profiling
-Project offerings
-Job finding
-BTECH connections
TBA

Find vej første dag

Campus Herning ligger på Birk Centerpark 15, 7400 Herning

Vi glæder os til at tage imod dig!

Se kort


Bogliste og fag

OBS: Erhvervskandidater skal kun have fagene Management of Technology (MOT) og People and Technology in Organisations (PTO).


ITKO - IT, Kommunikation og Organisation

Program for introugen

Studiestarten indledes af en kort intro til din nye uddannelse. Du skal møde første dag torsdag d. 1. september 2022, kl. 9.00 i lokale 8003-3042.

På dagen vil du blive budt velkommen af tutorerne på ITKO, som har sammensat dit introprogram. Efterhånden som programmet bliver helt klart, vil du kunne se det her på siden.

Hvis du har spørgsmål til din introuge, er du velkommen til at kontakte tutor, Morten Flyckt Bjørnsen på 201609041@post.au.dk.


Se hele programmet

Torsdag d. 1. september Lokale
9.00 Rundstykker og kaffe 
Velkomst v. Anne Ballantyne
Introduktion til BTECH og AU v. Anne Ballantyne
3042
10.15 Præsentatoin v. tutorer 3042
10.45 Social aktivitet 3042
11.45 Virksomhedssamarbejde v. John Hansen 3042
12.15 Frokost (medbring selv eller køb i kantine)
13.15 Præsentation af Student Activity Association (SAA) 3042
13.45 Studievejledning og AU-platforme 3042
14.15 Social aktivitet 3042
15.30 Spørgsmål og afrunding 3042
16.00 Tak for idag 3042

 

Fredag d. 2. september Lokale
9.00 IT og adgang v. Michael Bedsted 3042
10.00 Rundvisning på campus 3042
10.45 Studiegrupper 3042
12.00 Frokost (medbring selv eller køb i kantinen)
13.00 O-løb i studiegrupper
14.00 Samvær i fredagsbaren
15.00 Pizza og fortsat hyggeligt samvær (kræver tilmelding om torsdagen)

Find vej første dag

Campus Herning ligger på Birk Centerpark 15, 7400 Herning

Vi glæder os til at tage imod dig!

Se kort


Bogliste


ITKO 2022-2024 på Facebook & LinkedIn

Nye studerende opfordres til at tilmelde sig facebook-gruppen ITKO 2021-2023 . Gruppen bruges til uformel kommunikation i jeres årgang, og I kan ligeledes stille spørgsmål til nuværende studerende.

Det er også muligt at blive del af en ITKO-netværksgruppe for alle nuværende og tidligere ITKO-studerende på Linkedin.

Vigtige systemer, vejledning, bogkøb og skema

Sådan holder du dig orienteret på studiet

Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din samlede indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, der giver dig et personaliseret overblik over din undervisning, skema, meddelelser og arrangementer. Her får du også direkte adgang til andre platforme, for eksempel STADS og Brightspace. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet.

___

BrightSpace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen giver blandt andet mulighed for nem adgang til gruppearbejde og giver dig mulighed for at sende og modtage beskeder. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte.

___

Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Du finder alle informationer om dit studie via venstremenuen, blandt andet studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø, dine timeplaner mv. Vi anbefaler, at du tjekker studieportalen, hvis du søger officiel information om dit studie.

___

Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du fx skriver til studievejledningen og lignende. Det er også vigtigt, at du tjekker din AU-mail, hvor Aarhus Universitet kan sende dig vigtig information.

Få hjælp og vejledning på dit studie

Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål fx vedrørende eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. Ved studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.


Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.

IT, boghandel og bibliotek

IT-support

Som studerende ved BTECH, Aarhus BSS bliver IT en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte IT-supporten. IT-supporten kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk via Eduroam og meget mere. Der tilbydes desuden forskellige IT-kurser, som du finder mere information om på facebook.com/BssKurser.


Boghandel

Du kan købe bøger ved Stakbogladen Birk. Vi er lagerførende i alt pensumrelevant litteratur og har også supplerende litteratur. Har du ønsker, som vi ikke har på hylden, skaffer vi det selvfølgelig gerne hjem til dig. Som studerende på Aarhus Universitet i Herning får du 10 % på dine bogkøb. Stakbogladen ligger både i Aarhus og Herning.


Bibliotekerne – AU Library

På biblioteket (AU Library) kan du bl.a.:

 • søge information og litteratur – online og fysisk
 • finde læsepladser og gruppearbejdspladser
 • få hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.

_______

På biblioteket i Herning finder du primært litteratur inden for ingeniørvidenskab, management, marketing og økonomi.

Skema og beskrivelser af fag

Timeplaner
Du finder altid dine timeplaner (dit skema) her på studieportalen under menupunktet Undervisning > Timeplaner. Der kan forekomme ændringer i timeplanerne, og derfor er det vigtigt løbende at tjekke dine timeplaner.

Fagbeskrivelser
Konkrete beskrivelser af alle de forskellige fag finder du i kursuskataloget under Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.

Forstå BTECH, Aarhus BSS og Aarhus Universitet

________

Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.

Aarhus BSS huser 6 institutter, som er Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab, Institut for Virksomhedsledelse, Psykologisk Institut, Juridisk Institut og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi. Fem institutter ligger i Aarhus, mens Institut for Forretningsudvikling og Teknologi (BTECH) er det eneste institut i Herning. BTECH har flere forskellige uddannelsesretninger.

Code of Conduct og Ytringsfrihed

Code of Conduct for studerende ved Aarhus BSS beskriver de grundlæggende værdier og forventninger til de studerendes adfærd, når de færdes på universitetets arealer eller optræder som repræsentanter for Aarhus Universitet. Alle studerende forventes at respektere og leve op til de adfærdsmæssige værdier inden for læring, samvær og i forhold til omverdenen.

_______

Aarhus Universitet værner om ytringsfrihed og den enkeltes mulighed for at udfolde sit potentiale. Den frie dialog og tolerance over for forskellige synspunkter er selve grundlaget for universitetets virke.