Studieordning for bacheloruddannelsen i geologi

Hjemmel

Studieordningen for bacheloruddannelsen i geologi er fastsat i henhold til:

  • Lov nr. 280 af 21. marts 2006 om universiteter (universitetsloven).
  • Bekendtgørelse om bachelor- og kandidatuddannelser ved universiteterne nr. 338 af 6. maj 2004 (uddannelsesbekendtgørelsen).
  • Bekendtgørelse nr. 362 af 20. maj 2005 om adgang m.v. til bachelor- og kandidatuddannelserne ved universiteterne (adgangsbekendtgørelsen).
  • Bekendtgørelse nr. 867 af 19. august 2004 om eksamen ved universitetsuddannelserne. (eksamensbekendtgørelsen) med de ændringer, der følger af bekendtgørelse nr. 231 af 22. marts 2006.
  • Vejledning nr. 5 af 18. januar 2006 om retningslinier for universitetsuddannelser rettet mod undervisning i de gymnasiale uddannelser.

Studienævn

Bacheloruddannelsen i geologi henhører under Studienævn A ved Det Naturvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet.

Adgangskrav

Bacheloruddannelsen i geologi forudsætter en gymnasial uddannelse med matematik på A-niveau samt fysik og kemi på B-niveau.

Uddannelsens betegnelse

En gennemført bacheloruddannelse giver den færdiguddannede titlen B.Sc. i geologi med eventuel angivelse af studieretning eller tilvalgsfag.

På engelsk anvendes betegnelsen Bachelor of Science (BSc) in Geology med eventuel angivelse af studieretning eller tilvalgsfag.

Uddannelsens omfang

Bacheloruddannelsen i geologi har et omfang på 180 ECTS.

Formål

Formålet med bacheloruddannelsen er at give den studerende en grundlæggende indføring i de geologiiske discipliner.

Formålet med bacheloruddannelsen er endvidere at give den studerende de nødvendige faglige kompetencer i matematik, statistik, programmering, fysik og kemi.

Endelig skal bacheloruddannelsen indeholde elementer fra andre fagområder, som den studerende individuelt efter egne ønsker kan profilere uddannelsen med.

En gennemført bacheloruddannelse

  • giver bacheloren det faglige fundament for varetagelse af selvstændige jobfunktioner i private og offentlige virksomheder og organisationer, som fordrer grundlæggende faglig indsigt og kunnen inden for geologi.
  • giver bacheloren de fornødne kvalifikationer for videre studier på kandidatniveau i blandt andet geologi.

Kompetencer

Bacheloruddannelsen i geologi er en forskningsbaseret uddannelse, der foregår i et forskningsmiljø med fokus på teoretiske, praktiske og eksperimentelle discipliner.

Bacheloren er kvalificeret til ansættelse i stillinger, der kræver grundlæggende faglig indsigt og kunnen inden for geologi.

Kompetencemål

  • Bacheloren har kendskab til geologi bredt og behersker centrale discipliner, metoder, teorier og begreber inden for geologi
  • Bacheloren kan deltage i planlægning og gennemførelse af projekter og anvende resultaterne af disse i relevante sammenhænge
  • Bacheloren kan anvende og reflektere over metoder til analyse og løsning af faglige spørgsmål og problemstillinger
  • Bacheloren kan strukturere egen kompetenceudvikling
  • Bacheloren er i stand til at sætte sig ind i nye fagområder
  • Bacheloren kan formidle og kommunikere faglige spørgsmål og problemstillinger
  • Bacheloren kan på naturvidenskabelig baggrund indgå i konstruktivt samarbejde om løsning af faglige problemstillinger

Uddannelsens opbygning

Studieelementer inden for geologi af et omfang på 90 ECTS herunder et bachelorprojekt inden for geologi af et omfang på 10 ECTS. Bachelorprojektet ligger på uddannelsens tredje år.

Studieelementer inden for matematik, statistik, programmering, fysik og kemi af et omfang på 50 ECTS.

Den resterende del af bacheloruddannelsen anvendes til at supplere de basale kompetencer, der erhverves gennem det obligatoriske program i geologi. Den studerende kan enten supplere ved at vælge en studieretning , tilvælge fagpakke(r), tilvælge første del af et sidefag eller tilvælge et suppleringsfag.

Det samlede studieprogram for uddannelsen godkendes af Studienævn A.

Retninger, fagpakker og kurser

Det Naturvidenskabelige Fakultet udgiver hvert år

  • en faglig rammebeskrivelse for bacheloruddannelsen i geologi med en beskrivelse af mulige studieretninger med tilhørende supplerende kompetencebeskrivelser.
  • et kursus- og fagpakkekatalog med en
    • oversigt over alle udbudte fagpakker med en angivelse af hvilke der er godkendt til bacheloruddannelsen i geologi. For hver fagpakke angives fagpakkens betegnelse på dansk og engelsk, hvilke kurser den er sammensat af samt en beskrivelse af den opnåede kompetence ved gennemførelse af fagpakken.
    • beskrivelse af alle udbudte kurser inden for de fagområder, som fakultetet udbyder. For hvert kursus angives kursets betegnelse på dansk og engelsk, en beskrivelse af målsætning, indhold, omfang i ECTS, undervisningsform, bedømmelsesform og karaktergivning, undervisningssprog, undervisnings- og eksamensterminer, evt. forudsætninger for deltagelse samt eventuelle begrænsninger i deltagerantallet.

Bachelorprojektet

Bachelorprojektet har et omfang på 10 ECTS og ligger på bacheloruddannelsens tredje år.

Bachelorprojektet bedømmes under medvirken af en censor, der er beskikket af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Bachelorprojektet skal indeholde et resumé på engelsk - resuméet indgår i den samlede bedømmelse af den studerendes formuleringsevne i forbindelse med projektet.

Merit og dispensationer

Studienævnet kan efter individuel vurdering godkende, at studieelementer fra andre uddannelser kan indgå i denne uddannelse.

Studienævnet kan, når der foreligger usædvanlige forhold, dispensere fra regler fastsat i denne studieordning.

Øvrige bestemmelser

Projektorienterede forløb

Projektorienterede forløb på virksomheder og institutioner kan indgå som en del af programmet på bacheloruddannelsen. Projektaftale og projektformulering forhåndsgodkendes af studienævnet, som også afgør efter hvilken prøveform projektforløbet bedømmes.

Sprogkundskaber

Det forudsættes at de studerende besidder såvel dansk- som engelskkundskaber, da dele af undervisningen afvikles på dansk, mens andre dele afvikles på engelsk. Store dele af undervisningsmaterialet er affattet på engelsk.

Ikrafttræden

Studieordningen træder i kraft den 1. august 2006.