Studiets opbygning

Studiets opbygning

Uddannelsen opbygges af 1 modul pr. semester i 4 semestre. Undervisningen på et semesters moduler vil blive gennemført som fjernundervisning i kombination med 3-4 weekendseminarer hvert semester.

Weekendseminarerne vil omfatte oversigtsforedrag, gæste- og deltagerforedrag, fremlæggelse og diskussioner af projekter samt vejledning.

1. semester: Matematik K
De store linier og centrale problemstillinger i kryptosystemer præsenteres på weekendseminarerne. Opbygningen af den matematiske baggrund i lineær algebra og talteori gennemføres ved oversigtsforedrag på weekendseminarerne og individuel vejledning i forbindelse med fjernundervisningen. Løsning af en række mindre opgaver indgår som et vigtigt led heri. På tilsvarende måde behandles en række elementer, som indgår i krypteringssystemer.
I weekendseminarerne indgår endvidere gæsteforelæsninger og deltagerforedrag med fokus på de praktiske anvendelser af kryptering og datasikkerhed.

Eksamen: Der stilles et antal skriftlige opgaver til aflevering inden for en given frist.
Bedømmelsen sker med bestået/ikke bestået

2. semester: Kryptologi A
Opbygningen af den matematiske baggrund fortsætter med en præsentation af teorien for endelige legemer. I denne sammenhæng berøres også sandsynlighedsteori, informationsteori og fejlkorrigerende koder.  Parallelt hermed videreføres behandlingen af krypteringsmetoder under anvendelse af de matematiske hjælpemidler.

Der vil blive stillet en række mindre opgaver i tilknytning til teorien, og der kan indgå projektopgaver. Der gives vejledning hertil som fjernundervisning. Weekendseminarerne omfatter oversigtsforelæsninger, gæste- og deltagerforedrag samt øvelser.

Eksamen: Der stilles en skriftlig opgave til aflevering inden for en given frist. Den efterfølges af en mundtlig prøve uden forberedelse.
Bedømmelsen sker med en karakter efter 13 skalaen.
Der medvirker en ekstern censor.

3. semester: Kryptologi B
Videregående kryptografiske metoder behandles i tilknytning til datalogiske metoder, som indgår i opbygningen af kryptosystemer. Der løses en række opgaver og der gives vejledning hertil som fjernundervisning. Weekendseminarerne omfatter oversigtsforelæsninger, gæste- og deltagerforedrag samt øvelser.

Eksamen: Der stilles en skriftlig opgave til aflevering inden for en given frist. Den efterfølges af en mundtlig prøve uden forberedelse.
Bedømmelsen sker med en karakter efter 13 skalaen.
Intern censur.

4. semester: Kryptologi C
Hver deltager udarbejder en større projektopgave, som gerne må behandle en problemstilling fra deltagerens ansættelsessted eller med relation til deltagerens uddannelsesmæssige baggrund. En projektopgave kan eventuelt udarbejdes af en mindre gruppe i fællesskab.  Der gives vejledning hertil som fjernundervisning og der afholdes weekendseminarer med gæsteforelæsninger, deltagerforedrag og ideudveksling samt vejledning.

Eksamen: Der gennemføres i løbet af modulet et større projektarbejde. Det kan ske individuelt  eller i mindre grupper og det afsluttes med udarbejdelsen af en rapport.
Forløbet  efterfølges af en mundtlig prøve uden forberedelse.
Bedømmelsen sker på grundlag af rapporten og den efterfølgende mundtlige prøve og med en karakter efter 13 skalaen.
Der medvirker en ekstern censor.