Psykologi
Det første, du skal gøre, efter du har modtaget optagelsesbrev, er at bekræfte din studieplads (gælder ikke tilvalgsstuderende)!
Her nedenfor finder du al relevant information i forbindelse med din studiestart og rusuge. Hold dig orienteret helt frem mod studiestart, da der kan ske ændringer i mødetid og program mv.
Vi glæder os til at byde dig velkommen!
Du kan forberede dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb, Study@AU, som bl.a. introducerer dig til digitale platforme, vejledning, support, dit studie og studielivet.
Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer. Du finder det i Brightspace fra midt august – under “Mine kurser”.
Velkommen til psykologistudiet!
Vi, russekretærerne, er studerende på psykologi, og har ansvaret for din rusuge! Og vi glæder os meget til at byde dig velkommen! De næste fem år af dit liv kommer til at blive både spændende, sjove, udfordrende, lærerige og ikke mindst uforglemmelige!
Sæt dit normale liv på standby i rusugen
I løbet af rusugen vil der være arrangementer i dagtimerne, og nogle dage også eftermiddage og aften. Det er selvfølgelig frivilligt at deltage i rusugen, men vi vil opfordre alle til at deltage, da rusugen er med til at skabe det sociale grundlag på studiet. Der er ikke behov for at medbringe, hverken computer eller bøger i rusugen. Vi hjælper dig med bogindkøb i rusugen.
Bliv en del af årgangsgruppen på Facebook
Der er oprettet en årgangsgruppe, hvor der bliver delt praktiske informationer i løbet af ugen. Derfor opfordrer vi til, at du bliver medlem af gruppen med det samme. Årgangsgruppen på Facebook
Er du tilvalgsstuderende?
Hvis du er tilvalgsstuderende fra et andet hovedfag, så er rusugen også for dig. Vi får hvert år rigtig god feedback på rusugen fra tilvalgsstuderende, hvorfor vi også anbefaler alle tilvalgsstuderende at deltage i rusugen.
Har du spørgsmål angående rusugen er du meget velkomne til at skrive til os på mail: russek@psy.au.dk.
Mange hilsner fra jeres russekretærer Mads & Andrea
Studiestarten indledes af en rusuge, hvor du får mulighed for at lære dine nye medstuderende at kende. Din rusuge starter mandag den 19. august 2024. Vi opfordrer alle til at deltage i rusugen, da det er en fantastisk måde at møde alle dine nye medstuderende på.
På Aarhus BSS er der en alkoholpolitik i forbindelse med alle former for rusaktiviteter for at sikre, at studiestarten foregår ansvarligt. Læs alkoholpolitikken her.
08.45 | Ankomst og velkomst i Per Kirkeby Auditoriet (bygning 1250, lokale 304) |
Formiddag | Holdene samles i klasselokalerne til intro, rundstykker og tilmelding til diverse ting |
Eftermiddag |
|
23.00 | Tak for i dag |
10.00 | Kaffe og hygge med holdet samt faglig info i klasselokalet |
Formiddag |
|
Eftermiddag | Sport og Leg i Universitetsparken |
Aften | Spisning i mindre grupper med tutor, afslutning kl 21.00 |
08.30 | Morgenmad på holdene |
Formiddag |
|
Eftermiddag |
|
Aften | Spisning i byen, derefter pubcrawl |
11.00 | Brunch med venskabshold og hygge |
Middag |
|
Eftermiddag |
|
09.00 | Kaffe og morgensnacks med venskabshold i små grupper |
Formiddag |
|
Eftermiddag |
|
Aften | Spisning og fest |
Rusugen kræver ingen tilmelding og ingen særlig forberedelse. Lad bare computeren blive hjemme i rusugen.
MobilePay & Dankort
Du skal regne med, at du i løbet af rusugen skal betale lidt, hvis du vil deltage i de forskellige arrangementer. Bl.a. fællesspisning, pubcrawl, fredagsfest og aftensmad mv. Beløbene betales i starten af rusugen og kan betales med MobilePay. Kantinen på campus modtager dankort, hvis du ønsker at købe frokost her.
Udgifter i forbindelse med rusugen
Samlet set kan du forvente at bruge ca. 800 kr. for arrangementer i rusugen inkl. hyttetur. Dertil følger eventuelle lommepenge til drikkevarer og andre fornøjelser.
Årets hyttetur ligger i september, og du kan glæde dig!
Vi kører samlet i bus til en hytte, hvor der bliver tid til at hygge sig og lave aktiviteter med de nye studiekammerater og lære hinanden endnu bedre at kende, et par uger efter rusugen. Det koster ca. 300 kr. inkl. transport, overnatning og mad.
Du vil få meget mere information om hytteturen i rusugen.
I behøver ikke at købe bøger før rusugen! Universitetet har sin egen boghandel, Stakbogladen, hvor vi i rusugen følger jer over og hjælper jer med bogindkøb. Det er ikke et krav, at man køber bøger i Stakbogladen, man kan også sagtens købe dem online samt brugt.
Det kan være lidt dyrt at købe en masse nye fagbøger. Dine tutorer vil rådgive dig og hjælpe dig. Vent derfor med at købe bøger, til I har fået mere information fra tutorerne.
Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din fælles indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, som giver dig et personligt overblik over din undervisning, dit skema, meddelelser og arrangementer. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet.
___
Brightspace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen gør det muligt at kommunikere med medstuderende og undervisere. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte.
___
Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Her finder du al officiel information om dit studie, så som studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø, dit skema mv.
___
Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du skriver til studievejledningen og lignende. Du skal tjekke din AU-mail ofte, da Aarhus Universitet sender dig vigtig information her – f.eks. om vigtige deadlines.
Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål f.eks. om eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.
Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.
It bliver en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte it-supporten, som kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk og meget mere.
It-supporten findes både på Bartholins Allé (bygn. 1322) og på Fuglesangs Allé (bygn. 2628).
Stakbogladen
Stakbogladen er Aarhus Universitets boghandel, som ligger på Ringgaden. Her kan du finde alle de bøger, du skal bruge. Du kan også købe dine bøger online på www.stakbogladen.dk. Her finder du en bogliste med de bøger, som er obligatoriske til dit studie. Du kan få 10% studierabat.
Biblioteket – AU Library
På bibliotekerne kan du bl.a.:
søge information og litteratur – online og fysisk
finde læsepladser og gruppearbejdspladser
få hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.
De to biblioteker i Aarhus, som er tilknyttet Aarhus BSS, finder du på:
Bartholins Allé 11
Se mere om biblioteket
Fuglesangs Allé 4
Se mere om biblioteket
Skema
Du kan altid finde dit skema på MitStudie og her på studieportalen under menupunktet Undervisning>Skema. Tjek dit skema løbende, da der kan forekomme ændringer.
Fagbeskrivelser
Uddybende beskrivelser af de forskellige fag i dit skema finder du under menupunktet Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.
Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de erhvervsrettede og samfundsvidenskabelige discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.
Aarhus BSS har seks institutter: Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab, Institut for Virksomhedsledelse, Psykologisk Institut, Juridisk Institut samt Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.
Der er nogle grundlæggende adfærdsmæssige værdier og regler, som alle studerende forventes at følge, når de færdes på – eller handler på vegne af universitetet.
Aarhus Universitet værner om ytringsfrihed. Den frie dialog og tolerance over for forskellige synspunkter er selve grundlaget for universitetets virke.
Forelæsninger
Det første semester har I to fag, hvor undervisningen primært foregår som forelæsninger. Underviserne på forelæsningerne er forskere, der også underviser. Det er vigtigt at fremhæve denne rollekombination, fordi hovedparten af al universitetsundervisning er og skal være forskningsbaseret.
Instruktorundervisning
De første tre semestre har du desuden instruktorundervisning tre timer ugentligt. Din instruktor er en ældre psykologistuderende, der fungerer som hjælpelærer. Instruktorundervisningen foregår som holdundervisning. Der er tradition for, at holdet og instruktoren følges ad gennem studiets første tre semestre. Din instruktor kommer og hilser på dig og dit nye hold i rusugen.
Studieordning
Studieordningen er de enkelte fags grundlov. I studieordningen har studienævnet fastlagt reglerne for uddannelsen, og du finder oplysninger om f.eks., hvor stort et pensum der kræves for det enkelte fag, regler for eksamen mv.
Studienævnet
I studienævnet træffes en lang række vigtige beslutninger, som vedrører dit studie. I studienævnet er der både repræsentanter for undervisere og studerende. Og der er altid brug for studerende i studienævnet.
På Psykologisk Institut finder du et rigt foreningsliv, som er med til at berige studielivet for mange studerende. Ved at være en del af foreningslivet kan du bidrage til at udvikle spændende arrangementer – faglige som sociale, og du får desuden et bredt netværk på tværs af årgange og studieretninger.
Du kan forberede dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb, Study@AU, som bl.a. introducerer dig til digitale platforme, vejledning, support, dit studie og studielivet.
Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer. Du finder det i Brightspace fra midt august – under “Mine kurser”.