SU

Søg SU til din forretningsspecialisering

Selvom den halvårlige specialisering i Forretning ligger som et ekstra semester (30 ECTS) i forlængelse af din diplomingeniøruddannelse, tæller den i SU-regi som en ny uddannelse.

Derfor skal du søge om separat SU til din forretningsspecialisering i minSU.

I tilfælde af, at du stopper før tid på forretningsspecialiseringen, kan du muligvis modtage et tilbagebetalingskrav af noget af din SU, afhængig af hvornår du melder dig ud. Dette er fordi SU er forudbetalt.

Nogle oplever dog, at få et tilbagebetalingskrav af al den SU de har modtaget fra starten af forretningsspecialiseringen. Man skal ikke tilbagebetale al den SU man har fået, og får du et sådan tilbagebetalingskrav skal du kontakte SU-kontoret.

Vi får automatisk besked omkring tilmelding og afmelding af forretningsspecialiseringen.

Sommerstart

Du kan som kommende studerende på forretningsspecialisering på Aarhus Universitet søge om SU og evt. SU-lån.

Du kan tidligst søge 1 måned før du skal starte på uddannelsen. Det betyder, at du kan søge om SU for juli den 1. juni.

SU udbetales forud den sidste bankdag i måneden. For at få udbetalt SU-lån skal låneplanen godkendes på minSU. Det kan du gøre, når ansøgningen er gået igennem, og du har modtaget en ny støttemeddelelse i din eBoks.

SU i sommerferien

Afslutter du din diplomingeniøruddannelse i juni måned og fortsætter på forretningsspecialiseringen fra september, er du berettiget til SU i sommerperioden juli og august. 

Hvis du ikke søger om SU for de to sommerferiemåneder men først fra september, bliver juli og august måned betragtet som fravalg. Det betyder, at du har det mellemste fribeløb i disse to måneder.

Hvornår kan jeg søge?

Du kan tidligst ansøge om SU for juli den 1. juni. Hvis du søger SU til din forretningsspecialisering mellem den 1. juni og den 15. juni, vil du som udgangspunkt kunne forvente en udbetaling den sidste bankdag i juni. Hvis du søger efter den 15. juni, vil din SU-udbetaling blive forsinket med 2-3 uger. Du kan selv holde øje med dine udbetalinger på minSU under ’Se din SU’ -> ’Udbetalinger’.

Sidste frist for at søge SU for juli måned, er den 31. juli.

Hvordan søger jeg?

Du skal søge via minSU på www.su.dk.

Eksempel:

Du afslutter din diplomingeniøruddannelse i juni og skal ansøge om SU til forretningsspecialiseringen fra juli måned. Du kan tidligst ansøge den 1. juni.

  • ansøg på minSU
  • vælg Anden videregående uddannelse
  • vælg Aarhus Universitet under Uddannelsessted
  • angiv SU udbetalt fra måned og år (f.eks. juli 2020)

OBS: Er du betinget optaget, skal du søge om SU som anvist i eksemplet ovenfor

Vinterstart

SU mellem diplomingeniøruddannelse og forretningsspecialisering

Afslutter du din diplomingeniør i november eller december måned og fortsætter på kandidatuddannelsen fra februar, er du berettiget til SU i perioden mellem din diplomingeniør og forretningsspecialisering.

Hvis du ikke søger om SU for den mellemliggende periode men først fra februar, bliver december og januar måned betragtet som fravalg. Det betyder, at du har det mellemste fribeløb i disse to måneder.

Hvornår kan jeg søge?

Du kan tidligst ansøge om SU én måned før, du ønsker SU til forretningsspecialiseringen. Du skal ansøge om SU til forretningsspecialiseringen fra måneden efter, at du afslutter din diplomingeniøruddannelse. Din diplomingeniøruddannelse anses som afsluttet den dag, hvor den sidste karakter gives.

Hvordan søger jeg?

Du skal søge via minSU på www.su.dk.

Eksempel

Du afslutter din diplomingeniøruddannelse i december og skal ansøge om SU til forretningsspecialiseringen fra januar måned. Du kan tidligst ansøge den 1. december.

  • ansøg på minSU
  • vælg Anden videregående uddannelse
  • vælg Aarhus Universitet under Uddannelsessted
  • angiv SU udbetalt fra måned og år (f.eks. december 2020)

OBS: Er du betinget optaget, skal du søge om SU som anvist i eksemplet ovenfor