FAQ

Her har vi samlet en række af de oftest stillede spørgsmål til Ta’Med-appen og til samkørselsklubben på AU.


Hvad er samkørsel?

Samkørsel er, når flere personer kører sammen, fx på vej til arbejde. Ved at benytte sig af samkørsel kan pendlere deles om udgifterne til strøm eller benzin og samtidig begrænse udledningen af CO2.

Hvad er samkørselsklubben på AU?

Samkørselsklubben på AU er en klub i Ta’Med-appen for ansatte og studerende på AU, men du kan også vælge at brede din søgning ud og køre med andre, som skal samme vej som dig.

Hvor længe vil samkørselsklubben på AU eksistere?

Det er blevet besluttet, at Aarhus Universitet vil afprøve Ta’Med-appen nogle år og efterfølgende evaluere effekten, udbredelsen og behovet fremadrettet.

Hvad koster samkørsel med appen?

Ta’Med-appen er gratis, men chaufføren kan skattefrit opkræve et beløb, der dækker passagerens forbrug af benzin m.m. (0,70 kroner pr. kørte kilometer). Dette udregnes automatisk i appen og kan ikke reguleres af brugeren. Vær opmærksom på, at hvis du tager penge for turen, kan du ikke samtidig modtage kørselsgodtgørelse.

Hvorfor er det vigtigt, at jeg verificerer min tur, hvis jeg er passager?

Din tur bliver kun medregnet i din egen og AU’s samlede samkørselsstatistik, hvis du foretager en verificering af turen. Verificeringen er også nødvendig for, at chaufføren modtager betaling, og for at du kan prøve appens Gavemaskine, hvor der altid er mulighed for at vinde gode præmier. 

Hvad gør jeg, hvis min chauffør aflyser turen?

Aflyser chaufføren i sidste øjeblik (op til 30 min. før afgang), dækker FDM passagerens udgifter på op til 300,- kr. til en taxa. Læs forsikrings- og aftalebetingelser her.

Skal jeg bruge Ta’Med hver dag?

Nej, det er selvfølgelig op til dig, hvilken dag eller hvilke dage du vil benytte dig af samkørsel. Start evt. med en fast ugentlig samkørselsdag og gør det nemt og overskueligt at få samkørsel som en ny vane, der passer ind i både fritids- og familiekalenderen.

Hvordan finder jeg nogen at køre sammen med?

I appen kan du oprette en profil og på bare to minutter finde andre, der skal samme vej som dig. Det er nemt at matche med andre bilister fra AU eller en anden arbejdsplads i nærheden. 

Lever appen op til GDPR-reglerne?

FDM vedligeholder appen og sikrer at den overholder den til enhver tid gældende GDPR-lovgivning.

Findes appen på andre sprog?

Appen findes på dansk, engelsk og fransk. Den indretter sig efter det sprog, som er på din telefon.

Er samkørsel sikkert/trygt?

FDM har gjort meget for, at det skal være sikkert at bruge Ta’Med-appen. Ratings samt verificering af brugernes telefon- og virksomhedsoplysninger sørger for, at du kan være helt tryg.

Har du brug for hjælp?

  • Har du spørgsmål til Ta’Med-appen kan du kontakte FDM’s supportteam tamed@fdm.dk
  • Har du spørgsmål til universitetets aftale med FDM, kan du kontakte programleder, Andreas Stounbjerg stounbjerg@au.dk.