Et studiejob er ikke kun en ekstra indtægtskilde, mens du studerer. Et studiejob kan være en nøgle til din karrierevej, når du bliver færdiguddannet, og give dig afklaring i forhold til, hvad du gerne vil efter din uddannelse. Ved at have et studiejob ved siden af dine studier får du ikke kun praktisk erfaring, men også værdifulde kompetencer, som vægtes højt af arbejdsgiverne. Du får for eksempel erfaring med at omsætte teori til praksis og indgå i forskellige arbejdsmiljøer.

Et studiejob giver dig mulighed for at skabe netværk og opbygge forbindelser, som kan åbne døre for dig den dag, du har eksamensbeviset i hånden. Ud over netværk giver et studiejob også mulighed for at opbygge et CV og få bedre forståelse for arbejdsmarkedet. Med et studiejob kan du udfordre dig selv og få erfaring, samtidig med at du bliver god til at komme med eksempler på dine kompetencer.

FIND ET STUDIEJOB

Når du er på udkig efter et studiejob, kan det være nyttigt at overveje følgende:

  • Hvilke brancher vækker min interesse og begejstring?

  • Hvordan kan jeg bidrage til disse brancher med mine studier og faglige kompetencer?

  • Hvad ønsker jeg at beskæftige mig med i fremtiden?

Disse spørgsmål kan hjælpe dig med at identificere, hvilket studiejob der er relevant for dig, og fokusere din jobsøgning. Husk, at mange jobs kan have både faglig og personlig relevans for dig. Tillad dig selv at blive overrasket undervejs. Måske vil du opdage, at opgaver, du ikke umiddelbart fandt interessant, bliver noget, du ønsker at arbejde endnu mere med.

På forskellige jobsites finder du opslåede stillinger fra både private og offentlige virksomheder og organisationer. Hvis du er interesseret i en bestemt virksomhed eller organisation, der ikke har en opslået stilling, kan du også søge uopfordret. Sig højt i dit netværk, at du søger studiejob. Der er ofte nogen, som kender nogen, som kan hjælpe dig på vej.

Få mere information om, hvordan du skriver en ansøgning, laver et CV eller kommer godt igennem jobsamtalen her. Du er også velkommen til at booke en tid til feedback på dit CV og din ansøgning hos vores karrierevejledning.