STADS kører igen

STADS kører igen planmæssigt, og du kan nu tilmelde dig forårets undervisning og eksamen. Fristen for tilmelding er torsdag den 7. november kl. 23.59.

Sammen med dit CV har din ansøgning ét formål: at modtageren har lyst til at indkalde dig til en jobsamtale. Derfor er din vigtigste opgave at vise modtageren, at du vil, kan og passer til jobbet.  

ANSØGINGENS ELEMENTER OG OPBYGNING

Der findes ikke et facit for, hvordan en ansøgning skal se ud.

  • Vi anbefaler, at ansøgningen er maks. én side (skriftstørrelse 12)

  • Skriv fremtidsrettet – hvad kan du bidrage med ind i stillingen?

  • Hold det simpelt og ikke for akademisk (afspejl modtagerens sprog)

  • Send dit CV og din ansøgning som PDF

I ansøgningsskabelonen herunder får du inspiration til opbygning og elementer, som ansøgningen kan bestå af.

SÆT DIG IND I STILLINGSOPSLAGET OG VIRKSOMHEDEN

For at kunne skrive en målrettet ansøgning skal du sætte dig godt ind i stillingen og den virksomhed, du søger hos, samt understrege de kompetencer, du bidrager med.

  • Begynd med at læse stillingsopslaget grundigt, så du bedst muligt kan målrette din ansøgning. Hvad er det for nogle kompetencer, arbejdsgiveren efterspørger? Hvilke arbejdsopgaver skal du løse? Husk, at jobopslaget er en ønskeliste! Du kan derfor sagtens søge stillingen, selvom du ikke opfylder alt det efterspurgte.

  • Lav research på virksomheden via virksomhedens hjemmeside og LinkedIn (følg gerne virksomheden, hvis du har en profil).

  • Sidder du med spørgsmål, som du ønsker at få uddybet, inden du sender din ansøgning? Så kan du ringe til kontaktpersonen i stillingsopslaget. Husk, at du helst ikke skal stille spørgsmål, som du selv kan finde svaret på via deres hjemmeside, stillingsopslaget eller LinkedIn. Du kan blandt andet stille følgende spørgsmål: Hvordan er vægtningen i forhold til opgaverne i stillingsopslaget? Hvordan er fagkombinationen i det team, jeg bliver en del af?

DEN UOPFORDREDE ANSØGNING

Hvorfor vente på et stillingsopslag, når du kan søge uopfordret? Når du skriver en uopfordret ansøgning, gælder mange af de samme anbefalinger, som når du søger på et stillingsopslag. Her får du vores bedste tips til din uopfordrede ansøgning:

  • Research er endnu vigtigere, når du skal skrive en uopfordret ansøgning. Her har du ikke et jobopslag at skrive dig ind i, men du skal selv finde frem til behov hos virksomheden, som du kan opfylde med din profil.

  • Du skal også undersøge, hvem ansøgningen skal sendes til. Ring evt. til virksomheden og spørg, hvordan de foretrækker at modtage uopfordrede ansøgninger.

  • Sørg for, at din henvendelse er kort og præcist formuleret, så arbejdsgiveren nemt kan se, hvad du gerne vil. Overvej, om du vil skrive en reel ansøgning eller blot formulere dine pointer i en mail og vedhæfte dit CV.

  • Afslut ansøgningen med, at du vil vende tilbage i den kommende uge for at høre nærmere. På den måde har du forberedt arbejdsgiveren på, at du kontakter ham/hende. Det er dig, der har bolden hele vejen.

  • Forbered nogle spørgsmål om virksomheden og den mulige stilling. Start med at spørge, om de har læst din henvendelse. Hvis ikke, så forklar, hvad der står i den. Læg op til en personlig samtale. Hvis de afviser blankt, kan du jo spørge, hvad de ville gøre, hvis de var i dit sted og gerne ville ind i branchen. Måske kender de nogen i branchen, der kender nogen, der mangler en med dine kvalifikationer?