Dit CV opsummerer din erhvervserfaring, din uddannelse og dine kompetencer. Formålet med at skrive et CV er at give læseren et overblik over din profil. Sammen med ansøgningen udgør CV’et dit ansøgningsmateriale. CV’et er bagudrettet modsat ansøgningen, der er fremadrettet. Dit CV skal i princippet kunne stå alene, fordi mange arbejdsgivere læser CV’et først og allerede her sorterer i ansøgerne. Det betyder, at dit CV kan være det første indtryk, en potentiel ny arbejdsgiver får af dig, og derfor anbefaler vi, at du bruger kræfter på at udarbejde et overskueligt og målrettet CV hver gang, du søger et job. Nedenfor har vi samlet et par gode råd til, hvordan du opbygger det gode CV.

BRUTTO-CV VS. MÅLRETTET CV

Det er vigtigt, at du ikke anser dit CV som et standardmateriale. Et CV skal være målrettet det job, du søger. Men det kan være en fordel at lave et brutto-CV, hvor du skriver alle dine tidligere jobs, uddannelser og andre erfaringer ind – lige fra dit fritidsjob på den lokale tank til din igangværende uddannelse. Når du skal søge et nyt job, kan du hurtigt udvælge de informationer, som er relevante for lige præcis den stilling, og på den måde målrette dit CV. Du kan finde en skabelon til dit brutto-CV her.

Regel nummer et for dit målrettede CV er, at det er overskueligt og relevant. Derfor er det vigtigt, at du holder det kort (maks. 2-3 sider) og skaber et overskueligt layout, gerne med punktopstillinger og tydelige overskrifter, så det ikke bliver teksttungt men ’skimmevenligt’. Der er mange forskellige måder at gøre det på, så prøv dig frem, og vær tydelig og præcis i din formidling.

Få inspiration til layout, og læs om CV’ets vigtige elementer i CV-skabelonen herunder.