Sprogtest

Flere af AU's partneruniversiteter kræver dokumentation for sprogkundskaber.

I MoveON kan du se, hvilke sprogkrav der gælder for de forskellige partneruniversiteter. Har du brug for at dokumentere dine sprogkundskaber ved hjælp af fx IELTS- eller TOEFL-testen, kan du læse mere nedenfor. 

Hvis du er usikker på, om du kan bestå en sprogtest, kan du overveje at melde dig til et eksamensforberedende sprogkursus. Du kan google dig frem til de forskellige udbydere og vælge det tilbud, der passer bedst til dig. 

Internet-based TOEFL-test (TOEFL iBT)

TOEFL-testen er en amerikansk sprogtest, som bruges i forbindelse med ansøgning om optagelse ved engelsksprogede universiteter eller på engelsksprogede programmer. TOEFL er anerkendt globalt og kan derfor som regel altid bruges, når du søger om optagelse på et engelsksproget program.

Du skal selv afholde udgifterne til testen og tjekke udbyderens hjemmeside for prisen. 

Det er muligt at tage testen i København og i de fleste storbyer i resten af verden.

IELTS-testen

IELTS testen er en britisk sprogtest, som typisk kan bruges i forbindelse med ansøgning om optagelse ved et britisk, canadisk, new zealandsk eller australsk universitet.

Testen udbydes af EDU Danmark og afholdes i København. Du skal selv afholde udgifterne til testen og tjekke udbyderens hjemmeside for prisen. 

Studieskolen i København tilbyder forberedende kurser til IELTS testen.

Fransktest

Har du brug for at kunne dokumentere dine franske sprogkundskaber, kan du tilmelde dig en DALF-test. Testen udbydes af det franske undervisningsministerium og giver adgang til franske universiteter. 

Alle eksaminer foregår på Institut français i København. Du skal selv afholde udgifterne til testen og tjekke udbyderens hjemmeside for prisen. 

Find tilmeldingsblanket og mere information her

Tysktest

Har du brug for at kunne dokumentere dine tyske sprogkundskaber, kan du læse mere om Goethe-zertifikat via nedenstående link:

De fleste tysksprogede universiteter godtager Goethe-zertifikat på forskellige niveauer, alt afhængig af det specifikke sprogkrav fra universitet (Det gælder både tyske og østrigske universiteter). Du skal selv afholde udgifterne til testen og tjekke udbyderens hjemmeside for prisen.

Gratis sprogkurser på AU

Fakultetet Arts tilbyder gratis sprogundervisning til alle AU-studerende.

Sprogkurserne er ikke ECTS-givende, men du får et kursusbevis fra AU og tilbud om udstedelse af et internationalt sprogcertifikat, når du har gennemført kurset. Du finder mere information om udbuddet af sprogkurserne og link til tilmelding her

Det er et eftertragtet tilbud, så hvis det er noget for dig, så sørg for straks at tilmelde dig - først til mølle-princippet gælder for tilmelding!