Find hjælp til, hvor og hvornår du kan komme på udveksling
For at søge om udveksling skal du opfylde nogle generelle betingelser:
Du kan ikke søge om udveksling på dit kandidatstudie, mens du læser bachelor, hvis du planlægger at holde pause mellem dit bachelor og kandidatstudie.
Hvis du er tildelt en udvekslingsplads og derefter holder pause mellem dit bachelor- og kandidatstudie mister du din udvekslingsplads.
Din studieordning afgør, hvornår du kan komme på udvekslingsophold. Du kan på din studieportal under Udveksling og studieophold i udlandet > Hjælp til udveksling se, hvornår du har mulighed for at rejse ud.
Her kan du se hvornår du kan tage på udveksling.
Aarhus Universitet har udvekslingsaftaler i hele verden, som du har mulighed for at søge pladser på.
På din studieportal under Udveksling og studieophold i udlandet > Hvor vil du hen? > Ledige udvekslingspladser kan du finde en oversigt over de udvekslingspladser, som du kan søge.
Vær opmærksom på, at aktuelle lister først bliver offentliggjort kort tid før ansøgningsmodulet åbner (dvs. omkring slutningen af oktober samt slutningen af april måned). Tidligere lister over udvekslingspladser vil alene være vejledende, da pladserne vil ændre sig fra år til år.
Du kan lære mere om hvert universitet på: MoveON Database AU
Her kan du se hvor du kan tage på udveksling.
Når du skal på udvekslingsophold, skal du være opmærksom på, at semestrene kan ligge forskudt i forhold til semestrene på AU.
Aktivitetskrav/deltagelseskrav i undervisningen på AU
I de tilfælde hvor overlappet mellem semestrene er kortvarigt (få uger), kan det i nogle tilfælde håndteres ved, at du henvender dig til underviserne på dine fag. Du vil ofte kunne lave en aftale om, hvordan aktivitetskravet/deltagelseskravet håndteres i de få uger, hvor du ikke kan deltage i undervisningen på AU.
Reeksamen
I det tilfælde hvor semesteret i udlandet overlapper med den ordinære eksamensperiode på AU og du har behov for at gå til reeksamen i et fag fra et tidligere semester på AU, har du mulighed for at ansøge om dispensation fra kravet om, at tilmelding til reeksamen (i februar/august) forudsætter, at du har brugt et eksamensforsøg i den ordinære eksamen. Du søger om dispensation via mitstudie.au.dk.
Maksimal studietid
Et udvekslingsophold må som udgangspunkt ikke være studietidsforlængende. Derfor er det vigtigt, at du i god tid planlægger de ”forskudte” semestre på AU for at sikre, at du stadig kan afslutte din uddannelse inden for din maksimale studietid.
Står du i en situation, hvor overlappet mellem semestrene er så stort, at det umuliggør planlægningen af dit studieprogram med henblik på at færdiggøre din uddannelse inden for din maksimale studietid, skal du hurtigt indsende en dispensationsansøgning til studienævnet, hvori du foreslår et alternativt studieprogram med mindst mulig studietidsforlængelse. Du søger om dispensation via mitstudie.au.dk.
Studievejledning
Kontakt gerne studievejledningen på studievejledning.bss@au.dk, hvis du er i tvivl om, om du lever op til de krav, der ligger i din uddannelse, eller hvis du skal have vejledning om din studieplanlægning.
Når du har modtaget dit endelige eksamensbevis med alle beståede karakter fra dit værtsuniversitet, skal du søge om at få dine fag meritoverført. Afventer du en karakter fra f.eks. en reeksamen, skal du først søge om meritoverførsel, når du har karakteren fra den sidste eksamen med på dit Transcript of Records (eksamensbevis) fra det udenlandske universitet. Du skal søge om meritoverførsel via din AU selvbetjening: mitstudie.au.dk. På din studieportal under Studievejledning > Forhåndsgodkendelse og merit kan du læse om, hvordan du søger om meritoverførsel.