Biologisk Projektarbejde

Biologisk Projektarbejde

B-modul, Efterår/forår 2003/2004, 15 ECTS

Formål
Et biologisk projektarbejde giver studerende - enkeltvis eller i grupper - en mulighed for at studere emner efter eget valg. Et biologisk projektarbejde giver deltagerne mulighed for at opstille hypoteser, indhente og bearbejde informationer, sammenstille og formidle resultater.
Den eller de studerende skal udarbejde en projektplan, som skal godkendes af en faglig vejleder. Godkendelse af projektplanen kan, hvis det ønskes af den/de studerende eller af vejleder, finde sted i samarbejde med fagmodulets koordinator.
Den faglige vejleder behøver ikke have formel tilknytning til et af de biologiske institutter ved Aarhus Universitet. Men i så fald, skal der til projektet tilknyttes en intern vejleder, der er ansat ved et at disse institutter. Fagmodulets koordinator vil om nødvendigt være behjælpelig med at finde en intern vejleder.
Projektarbejdet kan bestå i en formulering og behandling af  overordnede problemstillinger inden for enkeltfaglige eller tværfaglige emneområder på grundlag af litteraturstudier. Det kan også bestå i gennemførelse af et forskningsprojekt over en afgrænset problemstilling.

Projektarbejdets forløb
Projekter kan gennemføres af enkeltstuderende eller af grupper af studerende. Det anbefales, at den/de studerende har tænkt på et emne. Der stilles ikke ressourcer til rådighed for et biologisk projektarbejde. Koordinator for fagmodulet afholder et vejledende introduktionsmøde i starter af hvert semester.

Evaluering
Evaluering består i aflevering af en skriftlig rapport, som bedømmes efter 13-skalaen under medvirken af ekstern censor. Den skriftlige rapport, må fylde maksimalt 20 maskinskrevne normalsider inklusiv referencen (en normalside = 2400 anslag).
I tilfælde, hvor der er flere forfattere til en projektrapport, skal rapporten ved afleveringen være ledsaget af en skriftlig redegørelse for, hvilke dele hver studerende er ansvarlig for.

Rapporten afleveres til den interne vejleder i mindst 3 eksemplarer. Den interne vejleder skal så sørge for, at der tilgår censor og eget bibliotek èt eksemplar. Såfremt der medvirker flere vejledere, skal disse have hver deres eksemplar. Udgifter til mangfoldiggørelse af rapporten påhviler den studerende.

Projektrapporter
Et eksemplar af den skriftlige rapport deponeres på det af de biologiske institutters biblioteker, hvortil den har størst relevans. Herfra kan rapporterne fås til gennemsyn/udlån, såfremt der er givet skriftlig tilsagn hertil af rapportens forfatter/forfattere.

Koordinator

Esbern Warncke, esbern.warncke@biology.au.dk