Kollokvier i Vegetationsøkologi

Kollokvier i vegetationsøkolgi

C-modul, Efterår, 1 point, 5 ECTS




Målsætning


Kurset vil gennemgå teorier og metoder i moderne vegetationsøkologi og hvordan vegetations-forskning og naturforvaltning kan integreres.




Indhold


Vegetationsøkologi er en gammel videnskab, der har udviklet sig meget de sidste år, i takt med fremkomsten af en ny teori, bedre metoder og stærkere computere. Kurset vil give et overblik over såvel klassiske som moderne metoder, og over de særlige nordiske trationer på området. Desuden vil eksempler på dansk og udenlandsk vegetationsforskning blive gennemgået. Kurset, der supplerer A-modulet "Vegetationsøkologi", består af forelæsninger, praktiske øvelser/demonstrationer samt kollokvier.




Form og omfang


3 timers forelæsning/kollokvier og demonstrationsøvelser ugentligt i 11 uger.




Forudsætninger


Bestået vegetationsøkologikursus. Kurset henvender sig til studerende med speciel interesse for vegetationsøkologisk teori og avanceret statistik dataanalyse.




Obl.program


Kollokvier og demonstrationsøvelser.




Prøveform


Bestået/ikke bestået på grundlag af tilfredsstillende deltagelse i kollokvier og godkendelse (ved intern bedømmelse) af skriftlig afløsningsopgave.




Antal deltagere


Maksimalt 12.




Lærebøger


Lawesson, j. E. et al. 2000. A concept for vegetation studies and monitoring in the Nordic countries. TemaNord 2000: 517. Nordisk Ministerråd. København.

Noter, originallitteratur m.v.




Lærer


Jonas E. Lawesson samt evnt. gæsteforelæsere.