Valgfag

Tilmelding til valgfag

Tildelingen af valgfag sker ud fra studerendes prioriteringer af de udbudte kurser. I tilfælde af, at der er flere tilmeldinger til et kursus, end der er pladser, vil der blive trukket lod blandt alle tilmeldte studerende. Studerende fordeles således, at de får så mange som muligt af deres højeste prioriteter.

Hvordan gør jeg?

Tilmeldingen foregår i STADS:

  • Angiv 1. prioriteter ved fag, som samlet svarer til det antal ECTS valgfag, du ønsker at følge.
  • Efterfølgende kurser angiver du med 2., 3., 4., 5. osv. prioritering.
  • Ønsker du at følge 30 ECTS fordelt på 3 valgfag, prioriterer du f.eks.:  1, 1, 1, 2, 3, 4 og 5, osv.


Vi anbefaler, at du prioriterer alle valgfag. Hvis du undlader at prioritere valgfag, kan vi ikke garantere, at du får kurser svarende til det ønskede antal ECTS.

Ønsker du kurser udbudt af flere uddannelser, skal du selv kontrollere, at der ikke er overlap i undervisningen. Du kan selv slå alle kurser op i PLAN for at tjekke undervisningstidspunktet. 

Undgå undervisning og eksamener der overlapper

Undervisning

Du skal være opmærksom på ikke at blive tilmeldt kurser, hvor undervisningen ligger på samme tid. 
Det er særligt vigtigt, hvis du tager kurser på forskellige uddannelser eller semestre.

Du kan se, hvornår undervisningen ligger på https://timetable.au.dk/
 

Eksamener

Tager du kurser på forskellige uddannelser på Health, skal du være opmærksom på, at der kan opstå eksamens-overlap, som du først kender, når vi offentliggør eksamensplanerne (15.september/15. februar). 

Vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå eksamensoverlap, men skulle det ske, har du mulighed for: 

  • At søge en dispensation med henblik på at afvikle én af dine eksamener i re-eksamensperioden i stedet for den ordinære eksamensperiode 
  • At søge en dispensation med henblik på at skifte til et andet valgfag

Ved dispensationsansøgninger om at skifte til et andet valgfag, ser vi bl.a. på om der er plads på det nye valgfag, og om du kan nå at deltage i tilstrækkeligt af undervisningen på det nye valgfag. 

Du har også mulighed for at udeblive fra en eksamen og herefter tilmelde dig re-eksamen. Vælger du den mulighed bruger du 1 eksamensforsøg.
 

Kurser fra andre uddannelser/universiteter

Hvis du ønsker at tage kurser på andre uddannelser/universiteter, som erstatning for et valgfag, skal du søge om forhåndsgodkendelse.

Kurset, du søger forhåndsgodkendelse til, skal være relevant i forhold til kompetenceprofilen på kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab, og indholdet skal i det væsentligste adskille sig fra indholdet af andre kurser, du tager på din uddannelse. Kurset kan f.eks. være inden for sundheds- og samfundsvidenskab samt videnskabsteoretiske og forskningsmæssige fag, hvori der integreres sundhedsvidenskabelige, samfundsvidenskabelige, humanistiske og naturvidenskabelige fag.

Læs mere om ansøgning, dokumentation og frister her.

Se inspirationsliste over tidligere godkendte kurser her.


Undgå undervisning, der overlapper

Du skal være opmærksom på ikke at blive tilmeldt kurser, hvor undervisningen ligger på samme tid. 

Det er særligt vigtigt at være opmærksom på, hvis du tager valgfag på andre uddannelser end folkesundhedsvidenskab.

Udlandsophold

Du har mulighed for at søge om forhåndsgodkendelse af kurser i udlandet. Det kan være kurser på Summer University, et helt semester i udlandet eller måske bare enkelte kurser på et udenlandsk universitet. Det er vigtigt at gå i gang med planlægningen i god tid, hvis du ønsker et udlandsophold.

Læs nærmere om udveksling og praktik i udlandet her.

Ønsker du at tage kurser i udlandet, skal du udfylde dette skema og vedhæfte det din ansøgning om forhåndsgodkendelse, som sendes til studienævnet.

Vær opmærksom på, at seminarfag skal være graduerede. Du skal vedlægge din ansøgning om forhåndsgodkendelse tydelig dokumentation for dette.

Du sender ansøgningen til studienævnet via mitstudie.au.dk

Find inspirationsliste til forhåndsgodkendelse her.