SU

Ungdomskort

OBS! Problemer med at bestille Ungdomskort til klinik pga. perioderne?
Det er desværre ikke længere muligt for SU-kontoret at forlænge/ændre perioden for ekstra Ungdomskort til klinikophold. Opstår der problemer med bestillingen af Ungdomskortet hos trafikselskabet pga. perioderne, kan vi ikke længere hjælpe. 

Er du studerende på en videregående uddannelse, og går du på en uddannelse, der er godkendt til SU, kan du få Ungdomskort til din daglige transport til og fra dit uddannelsessted. 
Se mere om ungdomskort her.

Bemærk: Når du søger Ungdomskort til et klinik / praktikophold skal du søge for en periode på minimum 5 dage.

Skal du afsted på f.eks. klinikophold eller praktik i en kortere periode end 5 dage, kan du desværre ikke få Ungdomskort for denne periode.

OBS. DU kan ikke søge Ungdomskort, hvis din daglige rejse med offentlig transport overstiger 3½ time hver vej eller hvis du skal i lønnet praktikLæs mere om betingelserne for ungdomskort her.

Jeg skal i ulønnet praktik / har undervisning på en anden lokalitet

Hvis du i forbindelse med din uddannelse skal i ulønnet praktik eller har et andet undervisningssted, kan du søge om et ekstra Ungdomskort.  Læs mere om det ekstra ungdomskort kort her.

For at SU-kontoret kan godkende dit ekstra Ungdomskort, skal vi bruge følgende:

  • Forhåndsgodkendelse
  • Optagelsesbrevet/praktikkontrakten

I nogen tilfælde kan forhåndsgodkendelsen og praktikkontrakten være kombineret. I nogle tilfælde har vi allerede oplysningerne, i andre tilfælde vil du blive kontaktet via din studiemail, hvis vi mangler noget af ovenstående.

Du har ikke et ungdomskort i forvejen

Har du ikke i forvejen et Ungdomskort til dit uddannelsessted, skal du først søge og købe dette. Derefter kan du søge godkendelse til dit praktiksted eller til forlagt undervisning i trin 1. Når din ansøgning er godkendt, kan du bestille det ekstra Ungdomskort i trafikselskabernes selvbetjeningssystem (Trin 2). Du skal ikke betale for det ekstra Ungdomskort mellem bopæl og praktiksted/forlagt undervisning - du har allerede betalt egenbetalingen med købet af Ungdomskort

Du er velkommen til at kontakte os hvis du har yderligere spørgsmål.

Jeg skal i klinik (særligt for medicin)

Hvis du læser medicin og skal bruge et ekstra Ungdomskort til klinikophold, er det ikke nødvendigt at indsende dokumentation for den sekundære adresse. Den information har SU-kontoret allerede.

Når SU-kontoret har godkendt din sekundære adresse, kan du bestille kortet i trin 2 på ungdomskort.dk. Det ekstra Ungdomskort er gratis.

Eksempel 1 – Indenfor samme takstområde

Du bor selv i Aarhus og skal i klinik i Randers fra d. 5. september til d. 28. oktober (51 dage)

Du har ikke behov for at søge om et ekstra Ungdomskort, da Randers ligger indenfor
dit takstområde. Du skal altså kun bestille det almindelige Ungdomskort og betale for den periode, du skal afsted.

Du kan finde dit takstområde på ungdomskort.dk under ’Takstområder/zonegrupper’.

OBS! Du skal sørge for at bestille dine Ungdomskort i god tid – minimum 3 uger før du skal bruge dem.

Eksempel 2 – Periode på mindst 30 dage

Du bor selv i Aarhus. Du skal i klinik i Gødstrup/Viborg fra den 5. september til og med den 25. september (20 dage).

Du skal søge et ekstra Ungdomskort, da Gødstrup/Viborg ligger udenfor dit takstområde.

Dit primære Ungdomskort til dit uddannelsessted skal derfor starte den 5. september og gælde i mindst 30 dage.
Det samme skal dit ekstra Ungdomskort, også selvom du ikke skal afsted i 30 dage. Du skal altså bestille det ekstra Ungdomskort for perioden 5. september til og med 5. oktober (30 dage).

Er der uoverensstemmelse imellem perioderne på Ungdomskortet og det ekstra Ungdomskort, kan du ikke bestille det ved dit trafikselskab. Perioderne skal stemme overens.

OBS! Du skal sørge for at bestille dine Ungdomskort i god tid – minimum 3 uger før du skal bruge dem. Uanset hvor længe dit klinikophold varer, så skal den ansøgte periode som minimum være af 30 dages varighed.

OBS! Det er vigtigt at angive de korrekte datoer, da man ellers kan få problemer med bestillingen. Du bør derfor altid angive startdatoen for din praktik eller dit ophold som startdatoen på dit Ungdomskort (alternativt dagen før) og så minimum 30 dage frem.

Læser du medicin kan du finde din klinkperiode i rotationsskemaet på studieportalen.

Jeg søger for en periode, hvor jeg skriver speciale

Er du nødsaget til at opholde dig et bestemt sted, mens du skriver speciale, kan du søge om Ungdomskort for perioden.

  • Vi skal have dokumentation på specialet i form af en endelig godkendt specialekontrakt, hvor det skal fremgå, at du skal være på den ansøgte lokation.
  • Vi skal også have dokumentation på, at det ikke er muligt, at skrive specialet andre steder. F.eks. hvis du skal lave forsøg, benytte en bestemt database på stedet o.l.
    • Det er ikke nok blot at have fået stillet en kontorplads til rådighed.

Kan du ikke fremvise dokumentation på, at du ikke kan gennemføre specialet uden fast fremmøde på lokaliteten, er du desværre ikke berettiget til Ungdomskort i forbindelse med dit speciale.