SU

Ungdomskort

Er du studerende på en videregående uddannelse, og går du på en uddannelse, der er godkendt til SU, kan du få Ungdomskort til din daglige transport til og fra dit uddannelsessted. Se mere om ungdomskort her.

OBS. Man kan ikke længere søge Ungdomskort, hvis ens daglige rejse med offentlig transport overstiger
3½ time hver vej eller til lønnet praktik. Læs mere om betingelserne for ungdomskort her.

Ungdomskort til ulønnet praktik eller undervisning på anden lokalitet

Hvis du i forbindelse med din uddannelse skal i ulønnet praktik eller har et andet undervisningssted, kan du søge om et sekundær Ungdomskort.  Læs mere om sekundære kort her.

For at SU-kontoret kan godkende dit sekundære kort, skal du indsende følgende:

  • Forhåndsgodkendelse
  • Optagelsesbrevet/praktikkontrakten

I nogen tilfælde kan forhåndsgodkendelsen og praktikkontrakten være kombineret.

Du er velkommen til at sende dokumentation via mailblanketten.

Hvis du læser medicin og skal bruge et sekundær kort til klinikophold, er det ikke nødvendigt at indsende dokumentation for den sekundære adresse. Den information har SU-kontoret allerede.

Når SU-kontoret har godkendt din sekundære adresse, kan du bestille kortet i trin 2 på ungdomskort.dk. Det sekundære kort er gratis.

Bemærk ved kortere praktik- eller klinikophold: Perioden på dit sekundærkort skal minimum være på 30 dage, så hvis din praktik eller dit ophold er kortere, skal du forlænge slutdatoen, så det sammenlagt bliver 30 dage.
OBS! Det er vigtigt at angive de korrekte datoer, da man ellers kan få problemer med bestillingen. Du bør derfor altid angive startdatoen for din praktik eller dit ophold som startdatoen på primærkortet (alternativt dagen før) og så minimum 30 dage frem.

Læser du medicin kan du finde din klinkperiode i rotationsskemaet på studieportalen.