AU's Grønne Guide: Transport

Du ved det sikkert allerede – transportformer er et af de områder, hvor der er meget at vinde for klimaet. Her er nogle input til dig, der gerne vil rejse så grønt som muligt.

AU-fakta

I 2020 udledte AU 674.7 tons CO2 ifm. transport i AU’s egne transportmidler. I 2019 var tallet 828,4 tons. 


Cyklen som transportmiddel

­

Det siger sig selv - cyklen er en klimavenlig transportform. Så har du mulighed for at cykle, er det naturligvis en af de grønneste transportformer, du kan vælge.

Jeg cykler fordi ... Der kan være mange forskellige grunde til at cykle – frisk luft, mentalt overskud, økonomi, logistik, tid mv. Hør 12 ansatte på AU fortælle, hvorfor de vælger at tage cyklen til og fra campus.

Vidste du, at der er …

  • over 10.000 parkeringspladser til cykler på AU's campusområder i alt
  • mere end 3 km. cykelstativer i alt på AU's campusområder

AU-fakta

Er din cykel blevet flad, kan du bruge en af de pumpestationer, som findes rundt omkring på campus.


Offentlige transportmidler

 

Et grønt alternativ til bilen er offentlige transportmidler. Når der sidder flere i et tog eller en bus fremfor i hver sin bil, udledes der langt mindre CO2.

Vidste du, at...

AU har fået en samkørselsklub i Ta’Med-appen, som gør det nemt at arrangere samkørsel med andre til og fra AU. Læs mere og hent appen her.

Vidste du, at ...

den absolut mest klimavenlige måde at komme fra Østdanmark til Vestdanmark på er at tage enten lyntoget eller bussen via Storebæltsbroen. Den mest klimaskadelige rejse er flyet, eller når én person tager bilen og hurtigfærgen. (Kilde: Henrik Gudmundsson, seniorkonsulent i Concito.)

Udledning i gram CO2 pr. person pr. kilometer. Ved kørsel med bil, skal CO2-udlednigen divideres med det antal personer, der er i bilen.

Dieseltog = 48 gram

Eltog = 7 gram

Benzin- og dieselbil = 141 gram 

Fly = 109 gram

Bus = 80 gram

Hurtig bilfærge = 1.700 gram

Vidste du, at ...

på togrejse.dk/au og på Deutsche Bahns hjemmeside kan du desuden få et godt overblik over alle togafgange i Europa og bestlle din rejse.