Lån en tjenestebil

Som studerende på Arts i Aarhus kan du låne en tjenestebil til undervisningsmæssige formål. Bilerne må kun benyttes inden for landets grænser. Alle biler kan benyttes af fører med almindelig kørerkort (kategori B). 

NB. Nye retningslinjer vedr. benzinkort

Du skal nu benytte de benzinkort til Q8, som ligger i bilens handskerum. Benzinkortene findes i kørebøgerne sammen med øvrig information om regler for brug af tjenestebilerne.
Benzinkortene er bundet op på Arts Bygningsservice, som vil ompostere udgiften to gange om året, i maj og november. Der afregnes pr. kørt kilomenter og prisen er 2,50 kr. pr. km.
Arts Bygningsservice tilbyder ikke rengøring af bilen. Bilen skal afleveres rengjort, dvs. vasket og støvsuget. Eventuelle bøder, p-afgifter mv. dækkes af føreren af bilen

Sådan gør du

1. Reserver bil

Du reserverer bilen gennem dit institutsekretariat. Du skal medbringe en udfyldt køretilladelse, som både du og institutsekretariatslederen/viceinstitutlederen skal underskrive. Alle, der skal køre bilen, skal udfylde en køretilladelse.

Du medbringer køretilladelsen, når du afhenter nøglen til bilen på driftskontoret. 


Obs.: Som studerende er du ikke dækket af Aarhus Universitets arbejdsskadeforsikring for ansatte. Derfor anbefaler Aarhus Universitet, at du tegner din egen ulykkesforsikring.

2. Afhent nøgle

Du kan afhente bilnøglen dagen før reservationen på driftskontoret i Nobelparken bygning 1467, lokale 123. Henvend dig i åbningstiden - hverdage mellem kl. 11.00 og 12.00 - eller kontakt driftskontoret for aftale.

Tlf.: 8715 0536 / mail: driftost@au.dk

3. Afhent bil

Her finder du bilen
Du finder bilen i p-kælderen under bygning 1467. Med nøglen følger et adgangskort, som du kan bruge, hvis du afhenter eller afleverer bilen uden for åbningstid.

Udfyld kørebogen
I bilen finder du en kørebog, som du skal udfylde ved endt kørsel. Tjek i kørebogen, at km-antallet er registreret ved sidste brug.

Aflever bilen rettidigt
Det er vigtigt at afleveringstidspunktet overholdes af hensyn til næste bruger af bilen.

Mere info
I bilen finder du en QR-kode placeret på instrumentbrættet/handskerummet, som henviser til information om kørsel af tjenestebiler.


Obs.: Skulle det uheldige ske, at bilen, du har booket, i mellemtiden er kommet på værksted, vil vi i Arts Bygningsservice gøre hvad vi kan for, at du får besked i god tid, så du kan reservere en anden bil. Er der ikke flere ledige biler er du selv ansvarlig for at finde en alternativ løsning.

4. Aflever nøgle og bil

Efter brug afleverer du bilen på det aftalte tidspunkt samme sted i P-kælderen. Bilnøglen afleveres i dropboksen ved driftskontoret (bygning 1467, lokale 123).

Tænk på din medstuderende eller underviser, som skal bruge bilen efter dig:

  • Aflever bilen med fuld tank
  • Rengør og vask bilen
  • Aflever bilen i p-kælderen så næste bruger kan finde den

Obs.: Arts Bygningsservice afholder ikke udgiften for brændstof og tilbyder ikke rengøring af bilen. Som bruger betaler du selv for det brændstof, du bruger undervejs. Eventuelle bøder, p-afgifter mv. dækker føreren af bilen.

5. Hvis uheldet er ude

Autoassistance
Via SikkerhedsPartner A/S er det muligt at benytte Dansk Autohjælp A/S til autoassistance for tjenestebiler på AU.

Hvis du har brug for autoassistance, ringer du: tlf.: 70 113 113.

Når du henvender dig til Dansk Autohjælp skal du oplyse bilens registreringsnummer med henvisning til AU’s kundenummer: SP-87150000. 

Værksted
Hvis bilen skal på værksted benyttes et af AutoMesters værksteder.  

Skadesanmeldelse
Du skal hurtigst muligt informere driftskontoret om uheldet (mail med beskrivelse af hændelsen):

Aarhus driftost@au.dk 

6. Forsikring

Aarhus Universitet er selvforsikrende. Det betyder, at uheld og skader på bil og tredje part inden for landets grænser bliver dækket af Aarhus Universitet. 

Forsikringsforhold for studerende
Studerende er ikke dækket af Aarhus Universitets arbejdsskadeforsikring for ansatte. Det vil sige, at den studerende der kører bilen ikke er dækket forsikringsmæssigt i tilfælde af et uheld. Studerende opfordres derfor til at tegne egen ulykkesforsikring. Læs mere om forsikringsforhold for studerende ved at klikke på linket til højre.

Skadesanmeldelse
Skulle du komme ud for uheld eller skader på bil og/eller tredjepart i forbindelse med kørslen, skal du udarbejde en skadesrapport (en mail med beskrivelse af hændelsen samt skaden) og sende denne til driftskontoret:

Aarhus driftost@au.dk

Info om bilerne

  • Bilparken i Aarhus består af tre 5-personers biler og to 7-personers biler 
  • Bilerne er uden anhængertræk
  • Bilerne har manuelt gear