Bilreservation

Arts råder over 7 tjenestebiler i Aarhus, der kan benyttes til undervisnings- eller forskningsmæssige formål i Danmark. Bilerne må kun benyttes inden for landets grænser af Arts' medarbejdere og studerende. Alle biler kan benyttes af fører med almindelig kørerkort (kategori B). 

Sådan gør du

Reserver bil

Som studerende kan du reservere en bil gennem dit institutsekretariat (se til højre, hvem du kan henvende dig til). Her skal du medbringe en udfyldt køretilladelse, som både du og institutsekretariatslederen/viceinstitutlederen skal underskrive. Alle, der skal køre bilen, skal udfylde en køretilladelse.

Køretilladelsen og en udskrift af reservationsbekræftelsen på bilen eller en udskrift fra bilens kalender fra Outlook skal medbringes til driftskontoret (Aarhus), når nøglen til bilen afhentes.

Vær opmærksom på, at der skal udfyldes én køretilladelse pr. reservation. 

OBS: Som studerende er du ikke dækket af Aarhus Universitets arbejdsskadeforsikring for ansatte. Derfor anbefaler Aarhus Universitet, at du tegner din egen ulykkesforsikring.

Afhent nøgle

Nøglen kan afhentes dagen før reservationen på Driftskontoret i Nobelparken bygning 1467, lokale 123. Henvend dig i åbningstiden - hverdage mellem kl. 11.00 og 12.00 - eller kontakt Driftskontoret for aftale.

Tlf.: 8715 0536 / mail: driftost@au.dk

Afhent bil

Du finder bilen i p-kælderen under bygning 1467. Med nøglen følger et adgangskort, der kan bruges ved afhentning eller aflevering uden for åbningstid.

Det er vigtigt, at afhentnings- og afleveringstidspunktet overholdes.

I bilen findes en kørebog, som du bedes udfylde ved endt kørsel. Tjek i kørebogen, at km-antallet er registreret ved sidste brug.

Yderligere information ifm. kørsel kan indhentes ved at benytte QR-koden, som er placeret på instrumentbrættet/handskerummet i bilen.

OBS. Skulle det uheldige ske, at bilen du har booket i mellemtiden er kommet på værksted, vil vi i Arts Bygningssevice gøre hvad vi kan for, at du får besked i god tid, så du kan reservere en anden bil. Er der ikke flere ledige biler er du selv ansvarlig for at finde en alternativ løsning.

Aflever nøgle og bil

Efter brug afleverer du bilen på det aftalte tidspunkt samme sted i P-kælderen. Bilnøglen afleveres i dropboksen ved driftskontoret (bygning 1467, lokale 123).

Tænk på din medsturende eller underviser, som skal bruge bilen efter dig:

  • Aflever bilen med fuld tank
  • Rengør og vask bilen
  • Aflever bilen hvor du fandt den

Arts Bygningsservice afholder ikke udgiften for brændstof og tilbyder ikke rengøring af bilen. Som bruger betaler du selv for det brændstof, du bruger undervejs. Eventuelle bøder, p-afgifter mv. dækkes af føreren af bilen.

Hvis uheldet er ude

Via SikkerhedsPartner A/S er det muligt at benytte Dansk Autohjælp A/S til autoassistance for tjenestebiler på AU.

Hvis du har brug for autoassistance, ringer du: tlf.: 70 113 113.

Ved henvendelse til Dansk Autohjælp oplyses bilens registreringsnummer med henvisning til AU’s kundenummer: SP-87150000. 

Hvis bilen skal på værksted benyttes et af AutoMesters værksteder.  

Du bedes hurtigst muligt informere driftskontoret om uheldet (mail med beskrivelse af hændelsen):

Aarhus driftost@au.dk 

Emdrup begr@au.dk 

Forsikring

Aarhus Universitet er selvforsikrende. Det betyder, at eventuelle uheld og skader på bil og tredje part inden for landets grænser dækkes af Aarhus Universitet. Studerende er ikke dækket af Aarhus Universitets arbejdsskadeforsikring for ansatte. Det vil sige, at den studerende der kører bilen ikke er dækket forsikringsmæssigt i tilfælde af et uheld. Studerende opfordres derfor til at tegne egen ulykkesforsikring. 

Skadesanmeldelse

Skulle du komme ud for uheld eller skader på bil og/eller tredjepart i forbindelse med kørslen, skal du udarbejde en skadesrapport (en mail med beskrivelse af hændelsen samt skaden) og sende denne til driftskontoret:

Aarhus driftost@au.dk

Emdrup begr@au.dk