I et projektorienteret forløb har du arbejdsopgaver i en relevant virksomhed/organisation over en længere periode. Forløbet indebærer to overordnede elementer:
Det projektorienterede forløb skal udgøre en naturlig del af din cand.merc.-linje, og derfor skal de problemstillinger, som du beskæftiger dig med, ligge i forlængelse af emner, der behandles på din relevante linje. Det projektorienterede forløb vil således give dig en dybere indsigt i den akademiske profil for din cand.merc.-linje.
Krav om at have deltaget i forudsætnings- og linjefag før praktikophold
For at opnå den faglige dybde i det projektorienterede forløb skal den studerende have deltaget i forudsætnings- og linjefagssemesteret, før det projektorienterede forløb påbegyndes. Det vil sige, at den studerende skal have brugt sit første eksamensforsøg i alle prøver i forudsætnings- og linjefag på henholdsvis 1. og 2. semester.
Formålet med det projektorienteret forløb er at give dig mulighed for i praksis at bruge og reflektere over brugen af den viden og de færdigheder og kompetencer, som du har tilegnet dig i løbet af dit kandidatstudie. Du får dermed mulighed for at øve dig i at være reflekterende praktiker, som på den ene side udfører/er med til at udføre praktiske opgaver, og på den anden side, reflekterer over dem fra en analytisk synsvinkel.
Projektorienteret forløb kan godkendes med en belastning på 20 ECTS:
20 ECTS | |
Projektorienteret forløb | 444 timer, svarende til 12 ugers fuldtidsarbejde.* |
*) Maksimum 40 timer ugentligt
Det er et krav, at du har 444 timer for at få godkendt forløbet/underskrevet praktikkontrakten.
Rapporten skal afleveres den 4. januar, og det projektorienteret forløb skal dermed være afsluttet senest den 3. januar.
OBS!
Tilmelding til det projektorienteret forløb sker i tilmeldingsperioden til undervisning 1.-5. maj. Tilmeldingen foregår elektronisk ved at logge ind på mitstudie.au.dk -> 'STADS'.
Tilmeldingen er som udgangspunkt bindende.
Du skal hurtigst muligt og senest den 15. august indsende din praktikkontrakt.
Når du har indsendt praktikkontrakten, får du en automatisk kvittering fra systemet. Du vil modtage en mail fra studieadministrationen, når din praktikkontrakt er godkendt.
Du er først tilmeldt det projektorienteret forløb, når kontrakten er modtaget og godkendt.
Hvis praktikkontrakten ikke er modtaget seneste den 15. august, bliver du automatisk afmeldt det projektorienteret forløb. Du kan herefter blive tilmeldt valgfag, hvor der endnu er ledige pladser ved henvendelse til Aarhus BSS Studier: kandidat.bss@au.dk.
Et projektorienteret forløb kan indgå som en del af cand.merc.-studiets valgfagsblok hvis en vejleder har forhåndsgodkendt forløbet. Det er den studerendes ansvar at indhente den interne vejleders forhåndsgodkendelse af det projektorienteret forløb.
Vejleder forhåndsgodkender det projektorienteret forløb ved at underskrive standard praktikkontrakten, som du kan hente nedenfor. Du skal bruge standard praktikkontrakten.
Det er den studerendes eget ansvar at finde og indgå skriftlig kontrakt med et praktiksted.
Kontrakten skal indeholde:
Kontrakten kun kan godkendes, når ovenstående er opfyldt og der er:
Inden påbegyndelse af det projektorienteret forløb, dog senest den 15. august, skal du indsende din praktikkontrakt:
Når du har indsendt praktikkontrakten, får du en automatisk kvittering fra systemet. Du vil modtage en mail fra studieadministrationen, når din praktikkontrakt er godkendt.
Du er først tilmeldt det projektorienteret forløb, når din kontrakt er indsendt og godkendt.
Praktikstedet udpeger en kontaktperson (ekstern vejleder). Den eksterne vejleder har det overordnede ansvar for den studerende i det projektorienteret forløb. Den eksterne vejleder indgår praktikkontrakt med den studerende og kan ved det projektorienteret forløbs afslutning blive bedt om at vurdere, om den studerende har gennemført det projektorienteret forløb tilfredsstillende.
Det er den studerendes eget ansvar at finde en intern vejleder, som skal være en fastansat videnskabelig medarbejder ved BSS. Den interne vejleder skal:
Søg eventuelt inspiration til en mulig intern vejleder i vejlederoversigterne.
Du kan også tage et forskningspraktikforløb, hvor du udvikler dine faglige kompetencer ved at arbejde som ulønnet forskningsassistent/forskningspraktikant.
Ved forskningspraktik skal du være opmærksom på:
Er du ved at starte virksomhed har du mulighed for at komme i projektorienteret forløb i din egen virksomhed. Du kan læse mere om det faglige indhold og eksamen i kursusbeskrivelsen .
For at du kan blive tilmeldt projektorienteret forløb i egen virksomhed, skal du:
Virksomheder, der har studerende tilknyttet i et projektorienteret forløb (praktik), kan fremover vælge at give den studerende en erkendtlighed som påskønnelse for opholdet i virksomheden.
Du må som studerende modtage en erkendtlighed på op til maksimalt 3000 kroner om måneden ved siden af din SU i forbindelse med et projektorienteret forløb.
Et projektorienteret forløb indgår i uddannelsen, som en integreret del af uddannelsens fag, hvorfor det er muligt at få SU i forbindelse med et projektorienteret forløb.
Du må som studerende således ikke få løn - heller ikke selvom du frasiger dig din SU i praktikperioden.
Studerende kan ikke forvente en månedlig betaling fra virksomheden, ligesom det ikke kan aftales på forhånd i praktikkontrakten, at den studerende skal modtage fast månedlig betaling.
Studerende og virksomheder må dog godt indgå en kontrakt, hvori det fremgår at den studerende kan modtage en erkendtlighed for sin indsats.
Lovkrav om udbetaling af løn
I en række lande (f.eks. Frankrig og Tyskland) er der lovkrav om, at studerende skal modtage løn i forbindelse med deres projektorienterede forløb.
Skal man som studerende i praktik i et af disse lande, er det muligt at modtage den løn, som er fastsat ved lov.
Det er dog vigtigt at understrege, at den studerende ikke må modtage SU, samtidig med at der modtages løn fra praktikstedet.
Studerende skal til en hver tid kunne fremvise dokumentation for, at det er et lovkrav, før de må modtage løn i et projektorienteret forløb.
Frist for aflevering af rapporten er den 4. januar. Det mundtlige forsvar vil finde sted i januar.
Er du tilmeldt Projektorienteret forløb modtager du besked om dit mundtlige forsvar primo januar.
Du bedes bemærke, at forløbet skal være afsluttet inden rapporten afleveres.
Rapporten skal uploades i WISEflow.
Rapportens forside skal indeholde følgende oplysninger:
Information om bedømmelse samt reeksamen kan findes i kursusbeskrivelsen.
Hvis du tager på et projektorienteret forløb i Europa som en del af dit cand.merc.-studium, kan du søge om Erasmuslegat til at finansiere det projektorienterede forløb. Legaterne bliver administreret af Aarhus Universitets Internationale Center. Du kan finde mere information omkring praktik i udlandet.
No, you need to submit the official internship agreement from AU, and have both the company and your internal supervisor sign it, before you can submit it.
Find more information about the internship agreement here.
Yes, as soon as you have the internship agreement ready with all the required information, you are able to submit it.
How to submit your internship agreement:
No, as long as the internship agreement with the company is still valid, you do not need to hand in a new agreement.
You can contact the study administration and sign up for elective courses which still have avalible spaces. Contact kandidat.bss@au.dk if this happens.
The new deadline is avalible in the course description. You either need to change the internship report based on comments from your supervisor or write a new report. Please find all the details in the course description.
No, as a student, you are not allowed to receive salary from your internship company, but you are allowed to receive up to a maximum of 3000 kr. as acknowledgement.
In order to begin your internship, you need to have used an exam attempt in all of your compulsory courses . This means that the internship period is allowed to begin from the 1st of July.
No, the internship report is an individual report. You can read about the report in the course description
One important thing to keep in mind is that: The practice-based internship must form a natural part of the student’s MSc study programme and therefore the problems worked on must be in line with that programme.See more in the course description