Tilmeldingsperiode for valgfag
Forårsfag: Tilmeld dig 1.-5. november
Efterårsfag: Tilmeld dig 1.-5. maj
Du skal være opmærksom på, om der gælder særlige krav til sammensætningen af valgfag på din cand.soc.-uddannelse. Du kan vælge blandt en række udvalgte fag fra cand.merc.-udbuddet.
Hvis du følger det normerede studieforløb på den et-faglig linje på cand.soc.-uddannelsen indeholder din uddannelse 80 ECTS valgfag indenfor det erhvervsøkonomiske område.
Minimum 20 af disse ECTS skal være fag på videregående niveau.
I oversigten over valgfag herunder vil der ud for det enkelte fag være indikeret, hvis faget er på videregående niveau.
At et fag er på videregående niveau betyder, at fagets indhold bygger ovenpå viden, færdigheder og kompetencer du har tilegnet tidligere, hvormed der er en faglig progression. Det kan betyde, at faget kræver en særlig viden eller forståelse indenfor et givent område.
Det er dit eget ansvar at vurdere, om du opfylder de faglige forudsætninger, som du finder i kursusbeskrivelsen.
Hvis du følger det normerede studieforløb på den to-faglig linje på cand.soc.-uddannelsen med kandidattilvalg, indeholder din uddannelse 35 ECTS valgfag indenfor det erhvervsøkonomiske område.
Minimum 10 af disse ECTS skal være fag på videregående niveau.
I oversigten over valgfag herunder vil der ud for det enkelte fag være indikeret, hvis faget er på videregående niveau.
At et fag er på videregående niveau betyder, at fagets indhold bygger ovenpå viden, færdigheder og kompetencer du har tilegnet tidligere, hvormed der er en faglig progression. Det kan betyde, at faget kræver en særlig viden eller forståelse indenfor et givent område.
Det er dit eget ansvar at vurdere, om du opfylder de faglige forudsætninger, som du finder i kursusbeskrivelsen.
Hvis du følger det normerede studieforløb på cand.soc.-uddannelsen i erhvervspsykologi, indeholder din uddannelse 30 ECTS valgfag indenfor det erhvervsøkonomiske område.
Herunder kan du finde fagklyngerne med valgfag til cand.soc. i erhvervspsykologi. Du bør orientere dig i kursuskataloget, inden du tilmelder dig, at du opfylder kursets faglige forudsætninger.
Du kan sikre dig mod undervisningssammenfald ved at orientere dig i fagklyngerne nedenfor.
De fag, der er i samme fagklynge, har ikke undervisnings- og eksamenssammenfald. Du kan frit vælge fag fra forskellige fagklynger, men så skal du bare være opmærksom på, at der kan være undervisnings- og eksamenssammenfald.
Inden du vælger fag, skal du orientere dig om sammenfald af timer og eksamener på fagene. Det er dit ansvar at sikre dig, at der ikke er sammenfald. Inden du tilmelder dig fag, er det derfor meget vigtigt, at du tjekker:
Hvis du sammen med dit valgfag skal have et obligatorisk fag, skal du også huske at tjekke, om der er overlap mellem det obligatoriske fag og valgfaget. Det kan du ligeledes gøre i timetable.au.dk.
Du skal i øvrigt være opmærksom på, at dit valg af fag er bindende.
Du har også mulighed for at sikre dig mod undervisningssammenfald ved at orientere dig i de såkaldte ”fagklynger”. De fag, der er i samme fagklynge, har ikke undervisnings- og eksamenssammenfald. Du kan frit vælge fag fra forskellige fagklynger, men så skal du bare være opmærksom på, at der kan være undervisnings- og eksamenssammenfald.
Overstiger antal tilmeldinger til et fag det antal pladser, der er på faget, vil pladserne på faget fordeles ved lodtrækning.
Får du ikke plads på et eller flere fag, skal du tilmelde dig i anden tilmeldingsrunde.
Hvis du eksempelvis i første omgang har tilmeldt dig tre fag, og du nu kun kan se to fag i din tilmeldingsoversigt, er det, fordi du ikke har fået en plads på alle ønskede fag i første tilmeldingsrunde. Det betyder, at du får mulighed for at tilmelde dig et tredje fag i en ny tilmeldingsrunde.
Alle studerende, der er blevet tilmeldt deres ønskede fag, er bundet af deres valg. Det vil sige, at efter tilmeldingsfristens udløb kan tilmeldte valgfag ikke afmeldes eller udskiftes, og valgfaget udgør en bindende del af dit studieprogram.
Når du er tilmeldt et fag, kan dette derfor kun frameldes igen, hvis det pågældende semester i stedet skal bruges til:
Hvis dette er tilfældet, bedes du kontakte kandidat.bss@au.dk
I helt særlige situationer kan studieadministrationen give tilladelse til skift af valgfag, hvis Studieleder vurderer, at du mangler de faglige forudsætninger for at gennemføre det fag, du er påbegyndt. I forbindelse med vurderingen kan Studieleder blandt andet inddrage, hvilke fag du tidligere har gennemført.
For at søge om at skifte valgfag skal du:
Frist for ansøgning: 12. september / 12. februar i det semester, som du er tilmeldt valgfaget, du gerne vil skifte fra.
Valgfagsskiftet er betinget af, at der er plads på et af de fag, du ønsker at skifte til i det samme semester, som du er tilmeldt valgfaget, du gerne vil skifte fra. Du kan med andre ord ikke afmeldes fag til fordel for fag eller andre studierelevante aktiviteter, som foregår på et senere semester eller f.eks. i sommerperioden mellem to semestre.
Hvis du har behov for at blive afmeldt et fag pga. usædvanlige forhold såsom sygdom eller lignende, kan du søge en dispensation via mitstudie.au.dk
Har du spørgsmål om din undervisningstilmelding, skriv til:
Har du brug for hjælp til din studieplanlægning, kontakt studievejledningen
TIlmeldning til valgfag via mitstudie.au.dk i tilmeldingsperioden.