Eksamen

Eksamen

Eksamensformen for de enkelte kurser fremgår af kursusbeskrivelserne. Bedømmelsen kan foregå ved:

Ekstern censur: Med censor beskikket af ministeriet, karakter efter 13-skalaen.
Intern censur: Med censor beskikket af rektor, karakter efter 13-skalaen eller Bestået/ikke bestået.
Intern bedømmelse: Bestået/ ikke bestået på baggrund af obligatorisk program.

Det tilstræbes at A- og B-moduler evalueres med ekstern censur. C-moduler kan evalueres med intern bedømmelse. Støttefag kan evalueres med intern censur.

For at kunne indstille sig til eksamen i et fagmodul skal den studerende have gennemført det obligatoriske program for modulet på tilfredsstillende måde. Typisk er kravet mindst 80% aktiv deltagelse i de obligatoriske timer. Såfremt man ikke har gennemført det obligatoriske program tilfredsstillende og dermed ikke kan indstilles til eksamen, registreres eksamen som ikke bestået.

Ved bedømmelse af projekter og specialer, der er affattet på dansk, skal der ud over det faglige indhold også lægges vægt på den studerendes stave- og formuleringsevne.

Alle eksaminer skal bestås hver for sig, og kan tages om hver for sig, hvis de ikke er bestået. Man kan dog højst indstille sig til den samme eksamen tre gange, medmindre der har gjort sig særlige forhold gældende, som kan begrunde en dispensation til ekstra forsøg. Eventuel ansøgning om 4. gangs dispensation skal indsendes straks efter 3. forsøg. Hvis en eksamen er bestået, kan man ikke indstille sig til en ny prøve i det samme fag.

Eksamensdatoer og -resultat offentliggøres ved opslag på Det Naturvidenskabelige Studiekontors opslagstavle, 1. etage i bygning 520, og på Biologisk Studienævns opslagstavler på 1. og 2. etage af bygning 135.

Eventuelle klager vedrørende eksaminer og bedømmelser indgives og behandles efter reglerne i "Bekendtgørelse om eksamen ved visse videregående uddannelser under Undervisningsministeriet", august 1998.

1. årsprøve

Forsatte studier er betinget af, at man består 1. års prøven, som omfatter to krav. Første krav er at man på 1.år har haft eksamensforsøg i alle 1. årsfagene. Det er underordnet om eksamensforsøgene registreres som bestået, ikke bestået, forladt eksamen, udeblevet eller for sent afmeldt. Det andet krav er at alle 1. årsfagene skal være bestået indenfor de første to år, d.v.s. inden udgangen af 4. semester, som slutter 31. august to år efter studiestart.

For Biologi er 1. årsprøven Planter, Zoologi, Matematik alfa 1, Mikroorganismer, Biostatistik og Kemi O.

For Matematik-biologi er de tilsvarende fag Mikroorganismer, Matematik 10, Matematik 11, Planter og Sandsynlighedsteori 1.

Eksamensperioder

For alle fag er der mulighed for at gå til eksamen  både sommer og vinter.

For fagene Zoologi, Planter og Matematik alfa 1, ligger eksamen i december-januar og august.

For fagene Mikrobiologi, Biostatistik og Kemi O er det maj-juni, august og december-januar.

For alle andre fag er det maj-juni og december-januar.

For kurser med afløsningsopgave er afleveringsfristen 15. januar eller 15. juni, hvis intet andet er anført.

Tilmelding til eksamen

Tilmelding til eksamen foregår i følgende periode:

1. - 15. marts

1. - 15. oktober

Proceduren for tilmelding til eksamen er p.t. under revision. Nærmere oplysninger følger senere.

Eksamenstilmelding til specialeeksaminer skal foretages senest 6 uger før aflevering af specialerapport.

Resultatet af kurser uden eksamen indberettes til Det Naturvidenskabelige Fakultets Studiekontor af den ansvarlige faglærer i samarbejde med instituttets administration.

Afmelding fra eksamen

Proceduren for afmelding fra eksamen er p.t. under revision. Nærmere oplysninger følger senere.

Det er en generel regel, at afmelding skal foretages senest uge-dagen før første eksamen i det pågældende fag. For en mundtlig eksamen, der forløber over flere dage gælder ugedagen for den første eksamensdag som afmeldingsfrist for hele forløbet. Sidste frist for afmelding vil fremgå af eksamensopslaget.

Såfremt rettidig afmelding ikke foretages, anses eksamen for påbegyndt, og man vil blive registreret som ikke bestået og man har dermed brugt et eksamensforsøg.

Sygdom ved eksamen

Hvis man efter afmeldingsfristen bliver syg og derfor ansøger studienævnet om annulering af eksamensforsøget, skal ansøgningen være vedlagt lægeattest dateret efter afmeldingsfristen og senest på eksamensdagen.

Ved eventuel pludselig opstået sygdom eller ildebefindende under eksamen påkaldes en tilsynsførendes opmærksomhed. På eksaminandens anmodning vil en tilsynsførende gå med ud i den friske luft et kort øjeblik. Eksaminanden bør derefter tage stilling til, om hun/han vil opgive eksamen eller ønsker at fortsætte eksamen og blive bedømt på linie med de øvrige eksaminander.

Dersom den studerende er nødt til at afbryde eksamen på grund af sygdom, afleveres opgaven til en tilsynsførende, der derefter vil notere, at den studerende har forladt eksamen på grund af sygdom. Hvis den studerende vil ansøge om annulering af eksamensforsøget eller en eventuel sygeeksamen, skal ansøgningen fremsendes til studienævnet senest ugedagen efter eksamensdagen og være vedlagt en lægeattest dateret samme dag som eksamen. Syge-eksamen er en specielt arrangeret eksamen, og det bevilges kun i ganske særlige tilfælde.

Afvikling af eksamen i kurser hvor undervisningen ophører

Der afholdes eksamen i den eksamenstermin, som følger umiddelbart efter, at undervisningen afholdes for sidste gang, og i de to efterfølgende eksamensterminer.

Ændringer i eksamenspensum

Ved større ændringer i eksamenspensum (f.eks. ved indførelse af nye lærebøger) vil det gamle pensum normalt blive eksamineret i den eksamenstermin, der følger umiddelbart efter den sidste gang, dette pensum blev undervist samt ved de to næstfølgende eksamensterminer. Indstiller man sig til eksamen senere end dette, må man påregne at gå op efter det nye pensum. Det er vigtigt ved tilmelding til eksamen at gøre opmærksom på, at man ønsker at blive eksamineret i gammelt pensum, da man ellers vil blive eksamineretr.


Specialeeksamen

Se nærmere under afsnittet om speciale.