Forord

Forord

Denne studie- og kursusbeskrivelse indeholder regler, information og vejledning for de studerende på bachelor- og kandidatuddannelsen i biologi, bacheloruddannelsen i matematik-biologi samt sidefag i biologi. Desuden er forskeruddannelsesprogrammerne i biologi og molekylær biologi beskrevet.

Studie- og kursusbeskrivelsen er en uddybning af Den faglige Rammebeskrivelse for Biologi, som er beskrevet i Studieordningen for Det Naturvidenskabelige Fakultet. Før semesterstart udgives en læseplan med oplysning om tider og steder m.v. for de enkelte kurser. Ved tilmelding til forårets kurser vil der blive informeret om nye C- og B-moduler og eventuelle ændringer i udbudet af kurser.


Revision af tilvalgsdelen. Iår er tilvalgsfagene på biologi blevet revideret. Med hensyn til fagligt indhold og undervisningsformer er der samlet opnået en hidtil uset mangfoldighed, omend enkelte fagområder er blevet tyndet ud på grund af afgang af lærere. Strukturelt er problemerne med blokkurser, der spærrer for anden undervisning, blevet løst, ved at al blokundervisning er blevet placeret i de sidste 4 uger af hvert semester, mens den løbende undervisning er blevet placeret i de første 11 uger. Det giver mange skematekniske lettelser; men vi tør ikke udelukke, at der bliver enkelte overgangsvanskeligheder.

Kurser udenfor de biologiske institutter. I både faste og valgfrie studieprogrammer på biologi indgår der stadig flere fag, som hentes udenfor de biologiske institutter. Med undtagelse af støttefagene for biologi og enkelte tilvalgsfag er beskrivelsen af disse kurser ikke mere medtaget i nærværende kursusbeskrivelse. Dette er sket af pladshensyn, og der henvises istedet til kursusbeskrivelserne for de øvrige studienævn og institutter.

Tom Vindbæk Madsen
Studieleder