Du er her: AU  Studerende  Studieportaler Studieportaler Jura Undervisning Processpil Den Nordiske procedurekonkurrence

Den Nordiske procedurekonkurrence

Nordiska Rättegångstävlingen om de Mänskliga Rättigheterna er en procedurekonkurrence om menneskerettigheder, som tager udgangspunkt i en case om krænkelse af en eller flere rettigheder efter Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Som deltager i konkurrencen vil du få erfaring med at skrive processkrifter og forberede en mundtlig procedure, som procederes for nordiske højesteretsdommere samt dommere fra Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg. Deltagerne kommer fra hele Norden, og konkurrencen finder i foråret 2019 sted i Reykjavik, Island.

Deltagelse i Den Nordiske Procedurekonkurrence kan tælle 10 ECTS på kandidatuddannelsen og således overføres med samme vægt som et sædvanligt kursusfag.

Tilmeld dig!

Tilmelding til udtagelseskonkurrencen d. 3. oktober 2018 i Vestre Landsret, Viborg, sker ved at sende en mail til ingerfogh@hotmail.com inden d. 24. september 2018 med angivelse af dit fulde navn, studienummer og hvor langt du er på studiet.   

Sådan organiseres holdene

  • Hvert hold består af 6 deltagere.
  • Holdene er organiseret i såkaldte advokatklubber.
  • Aarhus Universitet er repræsenteret ved Club Munch Andersen, der sørger for alt det praktiske i forbindelse med konkurrencen.
  • Hvis der er flere interesserede end deltagerpladser, afholdes der udvælgelseskonkurrence i Vestre Landsret i Viborg.

Sådan ansøger du

  • I løbet af efteråret afholdes en udvælgelseskonkurrence i Vestre Landsret i Viborg, hvor deltagerne tre dage før vil modtage en lille opgave, som skal danne grundlag for en procedure på 5 minutter.
  • Tilmeld dig udtagelsen i Vestre Landsret ved at skrive dit navn, telefonnummer og hvilket semester du går på til Inger Fogh på ingerfogh@hotmail.com. Tilmelding inden d. 24. september 2018.
  • De seks bedste deltagere bliver udtaget til at repræsentere Aarhus Universitet i dette års nordiske procedurekonkurrence.
315002 / i40