Kandidatstudiestart Emdrup

Velkommen til Kandidat i Sygepleje på Aarhus Universitet, Campus Emdrup!

På denne side finder du de informationer, du skal bruge i forbindelse med studiestart. Planlægningen er stadig i gang, og det er ikke alle informationer du kan få på denne side af sommerferien. Men vi opdaterer siden løbende, og du skal nok få en grundig introduktion til studiet, undervisningsplaner, læsegrupper, boglister osv., når vi går i gang i slutningen af august. 

Hvor og hvornår er der studiestart?

Her kan du se programmet for studiestarten på de sundhedsvidenskabelige kandidatuddannelser 2020 Campus Emdrup. Vi tager forbehold for indholdsmæssige ændringer.

Vi mødes i auditorie D-169 begge dage. Der er god plads til, at vi kan holde den anbefalede afstand på 1 meter. 

Torsdag d. 27. august

9.00-9.30: Godmorgen og kaffe

9.30: Velkomst v. studieleder Kirsten Beedholm (zoom)

9.45: Video/Zoom-oplæg ved. uddannelsesleder Annelise Norlyk 

(Pause) 

10.30: Bibliotekets oplæg

11.30: IT-oplæg

12.00: Frokost

Fredag d. 28. august

9.00-9.30: Godmorgen og kaffe

9.30: Studerende på 2. år, Kirstine, Marie-Louise og Mia fortæller om at starte på uni

10.30: Din uddannelse – kom godt igennem på din måde

11.00: Du er ikke alene – hvem kan hjælpe hvornår?

11.30: Opsamling på studiestart

12.00: Frokost

Hvilke dage har jeg undervisning?

Du finder de foreløbige planer for undervisningen i efterårssemesteret 2020 her på studieportalen. I menuen (på mobil foroven; på pc ude til venstre) kan du vælge din uddannelse. Herunder kan du vælge den pind, der hedder "Undervisning og eksamen", så vil planerne for de forskellige semestre komme frem. 

Du kan også gå direkte via disse links:

Undervisning E20 på Advanced Practice Nursing (APN)

Undervisning E20 på Nursing Science (NS)

Hvordan kan jeg bedst forberede mig på studiestart?

1. IT-systemer på AU

Noget af det bedste du kan gøre for at forberede dig på studiestart er at sætte dig lidt ind i nogle af de mange it-systemer, der bruges på AU. Der er mange aspekter af studielivet, og der er også mange platforme for kommunikation mellem dig og underviserne, administrationen, studievejledningen og universitetsledelsen.

Vi ved at de mange systemer kan skabe forvirring til at starte med, så du kan gøre dig selv en tjeneste ved så småt at tage hul på det allerede nu.

Det kan du gøre ved at se denne lille introduktionsvideo til nogle af de vigtigste studiesystemer på AU. Videoen varer lidt under tre minutter. 

2. Bøger og litteratur

Der er ingen forventning om, at du har læst noget af pensum inden du starter på uddannelsen. Men hvis du har lyst til at gå i gang med at læse, kan du se nogle anbefalinger af bøger længere nede på siden her.

3. Regnekursus

På nogle af dine kommende kurser kan det være en fordel, hvis dine regnefærdigheder ikke ligger alt for dybt begravet i hukommelsen.  Aarhus Universitet tilbyder et online regnekursus, hvor du kan teste dig selv og lære om de matematiske begreber, som du skal bruge på studiet. 

Find link til kurset her på siden. 


Job og studie?

Når du starter på din kandidatuddannelse, skal du forvente at bruge min. 37–40 timer om ugen på studiet. Der er undervisning ca. 3 dage om ugen, men derudover er der gruppearbejde og selvstudie.

Erfaringsmæssigt ved vi, at det kan være svært at få studie, arbejde og familie til at hænge sammen, hvis du planlægger at arbejde mange timer om ugen ved siden af studiet.

IT-support og systemer

Du vil få kendskab til en del it-systemer, når du læser på AU, og du kan læse mere om dem her:

Se også en kort video, der introducerer de vigtigste IT-systemer på AU her (åbner i YouTube).

Introduktion til AU Library

AU Library, Sundhedsvidenskab har lavet denne introduktion til dig, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at bruge og finde rundt på biblioteket.

Find dit hold her!

OBS: Holdene dannes normalt først midt-august. De vil blive offentliggjort så hurtigt som muligt, da vi ved, at I er mange som gerne vil planlægge jeres kommende semester.

For at se hvilket hold du er på, skal du starte med at logge på Studieselvbetjeningen (STADS) ved at bruge Aarhus Universitets system WAYF - se video om, hvordan du gør her (på YouTube - ingen lyd).

Når du er logget på Studieselvbetjeningen (STADS), er det muligt at se, hvilket hold du er på. Se en video om hvordan du gør her (samme playliste på YouTube - ingen lyd). 

Velkomstbrev fra dine studievejleder og Find studievejlederne

Velkomstbrev fra dine studievejleder klik HER

Studievejlederne på Health holder til i

Vejledning og Studieinformation, Health:

Vennelyst Boulevard 9
8000 Aarhus C
Bygn. 1611, Lokale 153
Find det her

Særlige udfordringer

Er du ordblind? Har du psykiske lidelser? Har du bevægelses- syns eller hørehandicap? Så læs her, hvad Specialpædagogisk Støtte (SPS) på AU kan gøre for dig.