FAQ om post.au.dk

Hvordan logger jeg ind på post.au.dk?

Gå til https://post.au.dk og log ind med:

Opsætning af mailklienter

Du har flere muligheder, når du vil læse dine mails. Her finder du vejledninger til Outlook og AppleMail, så du hurtigt kan komme i gang med at bruge din AU mailadresse via en mailklient.

Ønsker du ikke at bruge Outlook eller AppleMail, skal du bruge følgende oplysninger:

  • Brugernavn og password: det samme som til mitstudie.au.dk (Selvbetjeningen)
  • Indgående server: post.au.dk
  • Protokol: IMAP

Jeg har glemt mit password til post.au.dk, hvad gør jeg?

For at tilgå din mailboks i post.au.dk skal du bruge dit brugernavn og password til mitstudie.au.dk (Selvbetjeningen). Hvis du har glemt dit password, skal du gå til https://adgang.au.dk/.

Hvis du ikke kan tilgå din au-mail og ikke har knyttet en privat emailadresse til din au-mail, kan du gå til mit.au.dk og logge på med Wayf og NemID for at skifte password.

Kan jeg få en anden mailadresse?

På mit.au.dk (Selvbetjeningen) kan du under punktet E-mailadresser se dine mailadresser:

  • studienummer@post.au.dk
  • fornavn.(mellemnavn.)efternavn@post.au.dk

Under punktet Opret alias kan du frit vælge et nyt mailnavn (det foran @), hvis det ikke allerede er brugt. Hvis du senere vælger et nyt mailalias fjernes det gamle, som så kan bruges af andre.

Hvor meget plads er der i min mailboks?

Der er ingen begrænsninger. Dog er der en grænse på 50 MB, når du vedhæfter filer. 

Vær desuden opmærksom på, at en del filtyper (herunder billeder) fylder mere som vedhæftet, så den praktiske grænse er 40-45 MB.

Hvad sker der med min mail, når jeg stopper på AU?

  • Du beholder din post.au.dk mailadresse på ubestemt tid og kan blive ved med at logge ind på den, f.eks. gennem http://mitstudie.au.dk.
  • Hvis du ikke kan huske dit password kan du bestille et nyt password på https://adgang.au.dk, der sendes til den eller de af dine mailadresser, vi har kendskab til. Du kan også logge på mit.au.dk via nemID. (Vælg WAYF-login og find NemID som institution).
  • Hvis du ikke kan huske dit password, og du ikke har mulighed for at bruge nem-ID er det ikke muligt at få adgang til mailen.