Studiestart Idéhistorie Bachelor 2019

Velkommen på Idéhistorie!

Her finder du alle praktiske informationer til din studiestart

Velkommen på Idéhistorie!

Kære nye medstuderende

Velkommen til studiestarten på idéhistorie. Vi glæder os til at tage godt imod dig i uge 35, hvor introugen vil løbe af stablen. Denne uge drejer sig om at integrere sig fagligt og socialt på idéhistorie og på Aarhus Universitet. Til at hjælpe dig er vi en gruppe studerende på idéhistorie, som vil være dine tutorer i introugen og fremefter. Vi har arrangeret et program spækket med hygge, aktiviteter og introduktion, som nok skal gøre dig klar til at starte med undervisningen ugen efter. Vi tutorer ved godt, hvordan det er at være ny, eftersom at vi alle var det sidste år. Du skal derfor nok blive hjulpet godt i gang af os!

Programmet for ugen og andre informationer finder du i studiestartspjecen som kan downloades under punktet ’studiestartsdokumenter’ længere nede på siden. 

Praktisk information

Praktiske informationer vedrørende rusugen vil løbende blive skrevet i facebookgruppen:

https://www.facebook.com/groups/1144679319045007/

Har du ikke facebook, må du meget gerne kontakte vores cheftutor, Olivia Trude Struve, så

vi kan sikre os, at du får den information du skal have. Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har andre spørgsmål.

Studiestartsprøve

Pr. 1/9 2016 er der indført en studiestartsprøve på alle bacheloruddannelser på Arts. Prøven afholdes i løbet af september på bacheloruddannelsens første semester.

På Idéhistorie er studiestartsprøven tilknyttet disciplinen Studium Generale. Via linket kan du læse mere om prøvens art i kursuskataloget.  

Det er vigtigt, at du orienterer dig om studiestartsprøven. I introduktionsugen kan din studievejleder fortælle dig mere om studiestartsprøven på din uddannelse. 

IT-systemer og vigtige links

  • mitstudie.au.dk er indgangen til undervisning, studieinformation og selvbetjeningssystemer. Her finder du ugeskema, studieportal, studieordning, AU-mail, vigtige beskeder, links til sites og systemer og meget mere. Det er faktisk kun nødvendigt at logge ind på mitstudie.au.dk, for herfra kan du komme videre til alt det, du har brug for som studerende.

  • Blackboard er en e-læringsplatform, hvor dine undervisere uploader materialer og andet relevant information til din undervisning.

  • mit.au.dk er til studieselvbetjening, hvor du eksempelvis kan bestille studiekort og gå på STADS (se mere herunder).

  • Studieselvbetjeningen (STADS) er stedet, hvor du kan se dine eksamensresultater, bestille eksamensudskrifter, m.m.. Det er også her du tilmelder dig kurser og eksamen, når det i din uddannelse bliver nødvendigt. Se guide om brug af STADS.

  • studerende.au.dk/arts er din studieportal (du er her lige nu!), hvor al relevant information om undervisning, eksamen, regler, vejledning m.m. er samlet.

Få overblik over IT-systemer på AU

372669 / i40