Studiestart Klassiske studier 2019

Velkommen på Klassiske studier!

Her finder du alle praktiske informationer om din studiestart

Din studiestart er i uge 35, fra 26-30. august. Dette er en introuge, hvor fokusset er at sætte dig og dine studiekammerater ind i livet som studerende på Aarhus Universitet. I introugen vil du blive integreret både fagligt og socialt på studiet og til at hjælpe det på vej er vi gruppe af søde studerende fra Klassiske Studier, som vil være dine tutorer i introugen og fremadrettet.

Vi har knoklet med et fedt program for introugen, som nok skal klæde jer på til at starte med undervisningen fra september. Vi kan godt selv huske, at det var lidt overvældende at starte på et nyt studie, men vi lover, at vi alle er søde mennesker, og du skal nok blive hjulpet godt i gang på studiet af os.

Vi glæder os til at se jer i uge 35!

Programmet for introugen, og meget andet, kan du finde i studiestartspjecen, som du kan downloade under punktet 'studiestartsdokumenter' længere nede på siden.

Praktisk information

Introugen løber fra 26.-30. August 2019

Første dag: I skal møde mandag d. 26. august kl. 9:00 i bygning 1451 – lokale 225.

Husk at medbringe computer d. 26. august.

Du kan finde kontaktoplysninger i dette dokument eller i pjecen, hvis du har spørgsmål angående studiestarten.

Find gerne gruppen ’Klassiske Studier ’19’ på Facebook og meld dig ind.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen 4-6. oktober 2019, hvor der afholdes hyttetur.

Studiestartsprøve

Pr. 1/9 2016 er der indført en studiestartsprøve på alle bacheloruddannelser på Arts. Prøven afholdes i løbet af september på bacheloruddannelsens første semester.

På Klassiske studier er studiestartsprøven tilknyttet disciplinen Latin 1. Via linket kan du læse mere om prøvens art i kursuskataloget.  

Det er vigtigt, at du orienterer dig om studiestartsprøven. I introduktionsugen kan din studievejleder fortælle dig mere om studiestartsprøven på din uddannelse. 

IT-systemer og vigtige links

  • mitstudie.au.dk er indgangen til undervisning, studieinformation og selvbetjeningssystemer. Her finder du ugeskema, studieportal, studieordning, AU-mail, vigtige beskeder, links til sites og systemer og meget mere. Det er faktisk kun nødvendigt at logge ind på mitstudie.au.dk, for herfra kan du komme videre til alt det, du har brug for som studerende.

  • Blackboard er en e-læringsplatform, hvor dine undervisere uploader materialer og andet relevant information til din undervisning.

  • mit.au.dk er til studieselvbetjening, hvor du eksempelvis kan bestille studiekort og gå på STADS (se mere herunder).

  • Studieselvbetjeningen (STADS) er stedet, hvor du kan se dine eksamensresultater, bestille eksamensudskrifter, m.m.. Det er også her du tilmelder dig kurser og eksamen, når det i din uddannelse bliver nødvendigt. Se guide om brug af STADS.

  • studerende.au.dk/arts er din studieportal (du er her lige nu!), hvor al relevant information om undervisning, eksamen, regler, vejledning m.m. er samlet.

Få overblik over IT-systemer på AU

372274 / i40