Studiestart Lingvistik Bachelor 2019

Velkommen på Lingvistik!

Her finder du alle praktiske informationer om din studiestart

Kære nye studerende på lingvistik på Aarhus Universitet!

Introugen er ugen, hvor du skal introduceres til dit nye studie og dine nye studiekammerater. Vi, tutorgruppen, har planlagt en uges aktiviteter til jer, og den skal give jer den bedst mulige start på jeres nye studie, både fagligt og socialt. Vi har sørget for at planlægge ugen, så alle kan være med, og vi håber meget, at du vil deltage i hele ugens program. Alle vi tutorer har selv været nye studerende og ved hvordan det er, og vi vil derfor gøre vores allerbedste for at du føler dig velkommen og klar til at tage hul på dine studier på lingvistik!

Information om introugen kan du finde i studiestartspjecen, som er linket til på denne side. Pjecen indeholder alle de informationer, du skal bruge, inden du begynder på dine studier på lingvistik på Aarhus Universitet. Her er både en velkomst fra afdelingslederen, programmet for ugen, lidt om studiemiljøerne på lingvistik og om studiets struktur samt en ”godt at vide”-liste.

Vi glæder os meget til at møde jer!

Praktisk information

Introugen foregår i uge 35, den 26.-30. august 2019. Du og fem-seks andre medstuderende skal møde op til morgenmad hos en af dine tutorer kl. 8.30, hvorefter I følges sammen til universitet. Adressen, du skal spise morgenmad på, bliver sendt ud inden studiestart.

Introugen er som udgangspunkt gratis at deltage i, da det er en officiel del af studiestarten. Der er dog planlagt fællesaktiviteter uden for det officielle program (09.00-16.00). Aktiviteterne uden for det officielle program koster 200 kr. at deltage i, og tilmelding og betaling skal ske senest 19. august på www.lingvistikrusuge.nemtilmeld.dk. Du kan læse mere om i pjecen om, hvordan du tilmelder dig.

Hytteturen, der også er en del af studiestarten, foregår 4.-6. oktober.

Facebookgruppen for nye studerende hedder ”Lingvistik BA AU 2019”. 

Studiestartsdokumenter

Studiestartspjece Lingvistik 2019

Studiestartsprøve

Pr. 1/9 2016 er der indført en studiestartsprøve på alle bacheloruddannelser på Arts. Prøven afholdes i løbet af september på bacheloruddannelsens første semester.

På Lingvistik er studiestartsprøven tilknyttet disciplinen Dansk grammatik og sproglig diversitet. Via linket kan du læse mere om prøvens art i kursuskataloget.  

Det er vigtigt, at du orienterer dig om studiestartsprøven. I introduktionsugen kan din studievejleder fortælle dig mere om studiestartsprøven på din uddannelse. 

IT-systemer og vigtige links

  • mitstudie.au.dk er indgangen til undervisning, studieinformation og selvbetjeningssystemer. Her finder du ugeskema, studieportal, studieordning, AU-mail, vigtige beskeder, links til sites og systemer og meget mere. Det er faktisk kun nødvendigt at logge ind på mitstudie.au.dk, for herfra kan du komme videre til alt det, du har brug for som studerende.

  • Blackboard er en e-læringsplatform, hvor dine undervisere uploader materialer og andet relevant information til din undervisning.

  • mit.au.dk er til studieselvbetjening, hvor du eksempelvis kan bestille studiekort og gå på STADS (se mere herunder).

  • Studieselvbetjeningen (STADS) er stedet, hvor du kan se dine eksamensresultater, bestille eksamensudskrifter, m.m.. Det er også her du tilmelder dig kurser og eksamen, når det i din uddannelse bliver nødvendigt. Se guide om brug af STADS.

  • studerende.au.dk/arts er din studieportal (du er her lige nu!), hvor al relevant information om undervisning, eksamen, regler, vejledning m.m. er samlet.

Få overblik over IT-systemer på AU

373201 / i40