STADS kører igen planmæssigt, og du kan nu tilmelde dig forårets undervisning og eksamen. Fristen for tilmelding er torsdag den 7. november kl. 23.59.
Hvis du vil i praktik på Oplevelsesøkonomi, vægter praktikken 20 ECTS-point, hvilket svarer til ca. 1 måneds fuldtidsarbejde (150 timer). Som en del af dit projektorienterede forløb følger du kursus i Projektledelse.
Nogle vælger en længere praktikperiode end 1 måned. Det vil ofte være et spørgsmål om forhandling, fordi praktikstedet kan have interesse i at beholde dig i længere tid, men du har et 10 ECTS fag på samme semester som Projektorienteret forløb. (Undervisningen i fag forsøges lagt på samme ugedag af hensyn til praktik.)
Praktikforløbet kan også spredes ud over en længere periode, blot det udgør mindst 150 timer alt i alt - dvs. at det kan planlægges som 25 timer/uge i 6 uger el. lign.
Du skal selv opsøge den virksomhed/organisation, du vil i praktik hos. Sammen skal I lave en aftale og udfylde praktikaftalen. Kravet til praktikstedet er, at det er fagligt relevant for uddannelsen.
Projektaftalen skal godkendes af projektkoordinator på Oplevelsesøkonomi, inden den uploades via mit.au.dk (brug blanketten til forhåndgodkendelse).
Husk at du skal tilmelde dig projektorienteret forløb i undervisningstilmeldingsperioden for det pågældende semester. Du skal tilmelde dig, også selvom du endnu ikke har fået en endelig aftale med et praktiksted eller har en underskrevet projektaftale!
Der gælder følgende frister for det projektorienterede forløb/uddannelsesopholdet hos projektværten:
Specialet på Oplevelsesøkonomi lægger i udstrakt grad op til, at studerende kan lave et erhvervsspeciale. Meningen er, at man skriver en opgave og laver et produkt, der også er interessant og relevant for andre end blot studiet - altså interessant for en region, en virksomhed eller en branche. Derfor er det oplagt at lave et speciale i samarbejde med en virksomhed/organisation. Der er flere på tidligere årgange, der har fortsat samarbejdet med deres praktiksted på denne måde.
Der er et par afgørende ting, du skal være opmærksom på i den forbindelse: Der må ikke være genbrug fra praktikrapporten i specialet. Og det produkt, man skal lave som en del af specialet, skal udarbejdes i specialeperioden - ikke i praktikperioden.
Du skal være opmærksom på, at specialet skal leve op til de krav, der er formuleret i studieordningen - altså de faglige mål og de formelle retningslinjer. Indholdet afgør du med din specialevejleder. Der afholdes et specialemøde i 3. semester.
Har du spørgsmål vedrørende praktik, er du altid velkommen til at kontakte projektkoordinator eller studievejledningen ved Nordisk/Oplevelsesøkonomi, studievejleder.norlics@au.dk.