Aflevering af speciale

Afleveringsdatoer for speciale

Første afleveringsdato for dig der påbegynder din specialeskrivning i:

  • Forårssemesteret: 15. juni
  • Efterårssemesteret: 15. januar

Hvis den angivne afleveringsfrist falder på en lørdag, søndag eller helligdag, er afleveringsfristen den første hverdag efter afleveringsfristen.

Sådan afleverer du dit speciale

Upload dit speciale i WISEflow

Du skal aflevere dit speciale i WISEflow. Du bliver tilmeldt i flowet i god tid før afleveringsfristen og vil modtage en notifikation fra WISEflow.
Bemærk at du ikke kan trække din besvarelse tilbage i Wiseflow, når du først har afleveret. Vær derfor meget omhyggelig med at få uploadet og afleveret dit speciale korrekt.

Flowet er lavet som et gruppeflow. Hvis du ikke tidligere har prøvet at uploade din opgave i et gruppeflow, så følg denne vejledning. Hvis du skriver som enkeltperson, så skal du uploade ved at oprette dig som en "enkeltmandsgruppe".

Ønsker du at aflevere før din fastsatte afleveringsfrist?

Hvis du gerne vil aflevere dit speciale tidligere end din afleveringsfrist, skal du være opmærksom på følgende:

  • Hvis du afleverer mere end 14 dage før den fastsatte afleveringsfrist vil dit speciale blive sendt til bedømmelse så hurtigt som muligt og bedømmelsesfristen vil være op til 6 uger fra afleveringstidspunktet. Du skal samtidig sende besked til kandidat.bss@au.dk og Susanne Vang (susanne@ps.au.dkom tidlig aflevering af specialet. 
  • Hvis du afleverer 14 dage eller mindre før din fastsatte afleveringsfrist, vil bedømmer først blive informeret om din aflevering til den fastsatte afleveringsfrist, hvorefter de 4 ugers bedømmelsesfrist går i gang. Bedømmer har dog mulighed for at tilgå dit speciale fra den dag du afleverer og kan indsende bedømmelsen så snart specialet er bedømt.

Særligt for tidlig aflevering i sommerperioden under 2. eksamensforsøg
Hvis du ønsker at aflevere i juni eller juli skal du give besked til  kandidat.bss@au.dk og Susanne Vang (susanne@ps.au.dk). 

Juli er bedømmelsesfri, og der skal derfor beregnes individuelle bedømmelsesfrister for tidlige afleveringer – som udgangspunkt vil bedømmelsesfristen være 4 uger + juli måned.

Du skal være opmærksom på, at dette kun er en mulighed for studerende, som ikke har afleveret den 1. juni. Hvis du ikke består specialet, skal du orientere dig i afsnittet nedenfor ”Hvis du ikke består dit speciale”.

Hvis du ikke afleverer specialet inden for afleveringsfristen

Hvis du ikke afleverer specialet inden for afleveringsfristen, har du brugt et eksamensforsøg.

Du skal herefter udarbejde en revideret opgaveformulering inden for samme emneområde og med samme vejleder.

Du skal inden de første 5 dage efter 1. afleveringsfrist tage kontakt til din specialevejleder. I skal herefter sammen udarbejde og aftale en revideret opgaveformulering. Du vil modtage en notifikation fra WISEflow, når det er muligt at uploade din reviderede opgaveformulering til godkendelse af din vejleder. (Vær opmærksom på, at juli måned er bedømmelsesfri).

Det er dit ansvar at kontakte din specialevejleder for at igangsætte denne proces.

Du har en frist på 3 måneder + 14 dage regnet fra den oprindelige afleveringsfrist til at aflevere specialet. Fristen går automatisk i gang dagen efter din oprindelige afleveringsfrist. Hvis du ikke afleverer specialet til den nye frist, er der brugt endnu et eksamensforsøg. 

Samme procedure gør sig gældende, såfremt du ikke afleverer dit speciale ved 2. eksamensforsøg.

Tilmelding til 2. og 3. eksamensforsøg sker automatisk.  

Hvis du ikke består dit speciale

Specialet skal bestås med karakteren 02 eller herover. Hvis du opnår en ikke-bestået karakter for et afleveret speciale, er der brugt et eksamensforsøg.  Du skal herefter udarbejde en revideret opgaveformulering inden for samme emneområde og med samme vejleder.

Du skal inden de første 5 dage efter modtagelse af din bedømmelse tage kontakt til din specialevejleder. I skal herefter sammen udarbejde og aftale en revideret opgaveformulering.

Du vil modtage en notifikation fra WISEflow, når det er muligt at uploade din reviderede opgaveformulering til godkendelse af din vejleder. (Vær opmærksom på, at juli måned er bedømmelsesfri).

Der er en frist på 3 måneder + 14 dage, regnet fra bedømmelsesfristen for dit første eksamensforsøg, til at aflevere specialet. Fristen går automatisk i gang dagen efter bedømmelsesfristen. Hvis du ikke afleverer specialet til den nye frist, er der brugt endnu et eksamensforsøg.

Samme procedure gør sig gældende, såfremt du opnår en ikke-bestået karakter ved 2. eksamensforsøg.

Særligt for studerende som skriver speciale i forårssemesteret
For studerende som skriver speciale i forårssemestret er bedømmelsesfristen 30. juni.

Da juli måned er bedømmelsesfri regnes afleveringsfristen på 3 måneder + 14 dage fra 1. august og dit 2. eksamensforsøg kan derfor tidligst gå i gang den 15. august. Dette uagtet at du modtager en ikke-bestået bedømmelse tidligere end den 30. juni.

Bedømmelse

Baggrund for bedømmelsen

  • 7-trinskarakterskalaen er en målopfyldelsesskala. Karakteren afhænger således af, i hvilken grad specialet opfylder studieordningens fastsatte mål.
  • Stave- og formuleringsevnen indgår også i bedømmelsen. Eksamensbekendtgørelsen gør således opmærksom på, at den faglige bedømmelse skal afspejle den sproglige klarhed og sikkerhed, der præsenteres i specialet. I særligt grelle eller strålende tilfælde kan stave- og formuleringsevnen endog få selvstændig betydning for bedømmelsen af specialet.
  • Endvidere indgår det engelske resumé i bedømmelsen.

Bedømmelsesfrist

  • Instituttet har vedtaget at specialer skal bedømmes efter 14 dage - dog senest 6 uger efter aflevering.
  • Der gives ikke forhåndsgodkendelse af specialer.

Færdig kandidat

  • Du er først kandidat fra den dag, karakteren foreligger, og fra denne dag udmeldes du automatisk af universitetet.
  • For at bestå kandidateksamen eller hovedfagseksamen kræves, at specialekarakteren er mindst 02 efter den nye karakterskala.

Registrér dit virksomhedssamarbejde

Styrk dine jobmuligheder

Aarhus Universitet ønsker at styrke dine jobmuligheder gennem specialer eller projektorienterede forløb/praktikforløb, der foregår i samarbejde med private og offentlige virksomheder eller organisationer. Derfor har vi brug for at indsamle informationer om de virksomheder/organisationer, som du som studerende har et samarbejde med.

Udfyld spørgeskema

Hvis du er tilmeldt specialet eller et projektorienteret forløb/praktik, vil du derfor modtage et link til et kort spørgeskema (der tager ca. 1-2 minutter at udfylde) på din AU-mail. Spørgeskemaet indeholder nogle få spørgsmål vedrørende dit samarbejde med virksomheden/organisationen. Hvis du skriver speciale uden samarbejde med en virksomhed/organisation, vil der blot være et enkelt spørgsmål, du skal besvare.

Hvis du har spørgsmål

Har du spørgsmål til, hvordan du skal udfylde af spørgeskemaet, kan du orientere dig via infosiderne om registrering af oplysninger – projektorienterede forløb og specialer. Her kan du blandt andet få svar på oftest stillede spørgsmål samt information vedrørende login og baggrunden for dataindsamlingen. Du kan også stille dit spørgsmål via kontaktformularen på siden.

Dimission 

Institut for statskundskab afholder dimission én gang om året, den sidste fredag i juni måned. Du modtager en invitation til dimissionen i din e-Boks.

Din adgang til OneDrive lukkes

Når din sidste karakter er registreret, lukker din adgang til OneDrive. Du skal derfor sørge for at overføre dine filer fra OneDrive inden adgangen lukker.
Det er ikke muligt at genåbne adgangen til OneDrive, når først du har afsluttet din uddannelse på AU.