Forskeruddannelsesprogrammet i Molekylær Biologi

Forskeruddannelsesprogrammet i Molekylær Biologi



Forudsætninger

Forskerudannelsesprogrammet i molekylær biologi ved Aarhus Universitet tager 4 år. For at blive optaget kræves mindst fire års forudgående universitetsuddannelse og dokumenterede kvalifikationer i molekylær biologi. Dette kan bl.a. andet opnås gennem molekylær biologi studiet ved Aarhus Universitet. En kandidatgrad i molekylær biologi og tilsvarende grader kan overføres til forskerstudiet. Det betyder normalt en nedsættelse af studietiden på ét år



Kursuskrav

Omfang: 6 points, svarende til ét semesters fuldtidsstudier. Disse point kan erhverves ved deltagelse i følgende aktiviteter: Journal Clubs, C-moduler ved instituttet, eksterne Ph.D. kurser samt workshops. Der er p.t. ikke specificeret særlige faste Ph.D.-kurser indenfor Molekylær Biologi. Der kan ikke forventes godskrivelse af gruppeseminarer og konferencer.

Afløste studieaktiviteter gennemført inden forskeruddannelsen kan i visse tilfælde meritoverføres, men det kræver at de ligger ud over det, der normalt kræves af en kandidatuddannelse. En sådan meritoverførsel kan i visse tilfælde og efter ansøgning bevilges imod en nedsættelse af studietiden på forskeruddannelsen svarende til et halvt eller et helt år.



Forskningsområder

Forskningsområderne på Molekylær Biologi er beskrevet i afsnittet om speciale i molekylær biologi.



Eksamen og afhandling

Kvalifikationseksamen består af et foredrag baseret på eksaminandens status rapport med efterfølgende diskussion og en mundtlig eksamen indenfor studiets emnekreds, der er afgrænset af opgivne centrale referencer.

Afsluttende får den studerende lejlighed til at diskutere de videre planer for del B med vejleder og eksaminator.

Ph. D. afhandlingen udfærdiges på engelsk, og forventes ikke at overstige 200 sider.Den er normalt baseret på et antal videnskabelige artikler eller manuskripter til sådanne. I afhandlingen indgår et afsnit som dels knytter de enkelte artikler i afhandlingen sammen, dels perspektiverer de opnåede resultater i forhold til de væsentligste arbejder indenfor området.



Bemærkninger

I forbindelse med forskningsprojektet anbefales et ophold på en udenlandsk forskningsinstitution.