Bachelor i biologi

Bachelor i biologi

Bacheloruddannelsen i biologi er opbygget af en 2-årig 1. del med obligatoriske grundkurser og støttefag samt et bachelorår med tilvalgsfag og et afsluttende bachelorprojekt jævnfør diagrammet på næste side.

Inden 1. delen er færdiggjort kan man højst følge og gå til eksamen i tilvalgsfag i et omfang af 3 point. Derefter kan man ikke optages på flere kurser før hele 1. delen er bestået.

Bacheloråret sammensættes af 12 point valgfri moduler, hvori skal indgå et bachelorprojekt på mindst 2 studiepoint og mindst to A- og B-moduler. Tre point kan vælges blandt kurser udenfor den biologiske faggruppe. Kurser fra andre studier og universiteter kan også indgå. Se afsnitter om regler for sammensætning af tilvalgsfag.

Bacheloruddannelsen i biologi giver adgang til kandidatuddannelserne i biologi og molekylærbiologi. Adgang til molekylær-biologi forudsætter at bacheloråret har omfattet fagmodulerne Molekylærbiologi A, Biokemi A, Molekylær Cellebiologi A og et molekylærbiologisk bachelorprojekt.

Bachelorprojektet kan være et af B-modulerne "Biologisk Projektarbejde", "Bachelormodul - biologi" eller "Bachelormodul - molekylær biologi". Andre fagmoduler fra den biologiske faggruppe kan efter ansøg-ning godkendes som bachelorprojekter, hvis de indeholder et betydeligt selvstændigt projekt, som indgår i en eksamen med karakterer og ekstern censur. En række molekylærbiologiske B-moduler kan god-kendes som bachelorprojekt, hvis de afslut-tes med en litteraturopgave. Det er "Cellulær og Molekylær Plantebiologi", "Gærcellers Molekylær Biologi", "Immunkemi", "Molekylær Organudvikling", "Nukleinsyres Struktur og Funktion" og "Mammale Cellers Molekylærbiologi".