Videnskabsformidling f2003

Videnskabsformidling

Forår 2003

Formål:
Kurset har til formål at give de studerende viden om og erfaringer med formidlingsarbejde inden for områderne videnskabshistorie, moderne naturvidenskab og/eller videnskab-teknologi-samfund. Den studerende vil opøve sine færdigheder i formidling af et naturvidenskabeligt relateret emne og derigennem også få grundigt kendskab til dette emnes indhold.
Indhold:
Kurset indeholder en indledende teoretisk del om formidling af naturvidenskab på forskellige måder og en efterfølgende praktisk del, hvor den studerende skal gennemføre et konkret formidlingsprojekt. Hovedparten af kurset vil bestå af projektarbejde, enten individuelt eller i grupper. I tilknytning hertil skal de studerende udarbejde en arbejdsrapport (min. 15 sider pr. studerende), der indeholder en integration af teori og praksis, dvs. teoretiske overvejelser omkring målgruppe, medievalg, pædagogiske principper m.v. i forhold til det konkrete, praktiske projekt. Undervejs i projektarbejdet vil der blive afholdt workshops, hvor kursets deltagere fremlægger projektstatus og -planer for hinanden og for kursets underviser.
Undervisningsform:
Første del af kurset (4-5 uger) vil være baseret på forelæsninger og tekstlæsning. Projektarbejdet udgør anden del, som også vil rumme workshops for de studerende og en kollokvieforelæsning om videnskabsformidling samt vejledning.
Litteratur:
Udleverede tekster.
Underviser:
Kristian Hvidtfelt Nielsen samt inviterede forelæsere.
Omfang:
10 ECTS points.
Evaluering:
På baggrund af den indleverede skriftlige arbejdsrapport skal den studerende til den mundtlige del af prøven evaluere det udførte projekt. Prøven kan afholdes som individuel eller gruppeprøve. (Selv om prøven aflægges som gruppeprøve, skal den enkelte studerende bedømmes individuelt). Varighed: 30 min. pr. studerende. Ekstern censur, 13-skala.