Emner: ESS er delt op i fire forskellige studiesamlinger. ”Voter Study” består af undersøgelser af Europaparlamentsvalg. I ”Euromanifesto Study” analyseres de valgprogrammer der udsendes inden Europaparlamentsvalg. ”Elite Study” er en omfattende undersøgelse af politiske eliter i EU-lande. I ”Media Study” indholdsanalyseres de største tv-udbydere i EU-lande.
Download af datasæt kræver oprettelse af gratis GESIS-konto
Emner: I undersøgelsen, der er foretaget af EUCROSS, undersøges forholdet mellem EU-beboere, på tværs af nationalstaterne, samt deres kollektive identitet. Her indgår bl.a. spørgsmål omhandlende hvilke aktiviteter der skaber EU-identifikation, og i hvilken grad migranter integreres og diskrimineres i EU-lande.
Dækning: Lande: Danmark, Storbritannien, Tyskland, Rumænien, Spanien og Italien Tid: 2012
Emner: Hjemmesiden giver indblik i forskellige projekter, der har haft til formål at undersøge enten politiske institutioner, partier, kabinetter eller regeringer i Europa.
Dækning: Tid: 1944-2020 Lande: europæiske lande
Dataformat: primært online visualiseringer og artikler. Mulighed for data til enkelte publikationer
Emner: På ECBs hjemmeside findes diverse statistikker vedrørende den europæiske centralbank samt medlemslandenes økonomiske situation. Her er blandt data om bankerne, finansmarkedet og renter, betalingsstatistikker og meget andet.
Emner: EU's åbne dataportal er stedet at gå til, hvis der ønskes data om EU's institutioner. Siden giver adgang til alt data, der er publiceret af EU's institutioner. Her findes information om alt fra økonomiske spørgsmål til stemmeadfærden hos de forskellige europæiske grupper i parlamentet. Derudover findes data om beslutningsprocesser samt spørgsmål vedrørende den europæiske centralbank.
Emner: På hjemmesiden findes information om alt vedrørende handel, som EU er involveret i. Der er blandt andet information om diverse handelsaftaler, EU's rolle i WTO samt import og eksport til og fra EU.
Dækning: Lande: EU (og til tider andre lande i verden).
Emner: Her findes alle vedtagne love, der er foretaget i EU. Her er både traktater, internationale aftaler, almindelige love, forbedrende tekster og meget mere.
Emner: EUROSTAT er den vigtigste side til statistisk om EU og medlemslandene. Her er data om alt fra transportsektoren til livskvaliteten i medlemslandene. Derudover findes diverse økonomiske og demografiske statistikker.
Emner: Intereuro giver indblik i, hvem de forskellige interesseorganisationer, der forsøger at påvirke EU-lovgivningen, er. Her er information om, hvordan de organiserer sig, og hvor stor påvirkning de har.
Emner: IMPIC indeholder data over immigrationspolitik i alle OECD-lande, og giver mulighed for at undersøge årsager og effekter af forskellige immigrationspolitiske tiltag.
Emner: IMF indeholder flere forskellige databaser med information om eksempelvis finansstatistikker (inflation, likviditet, transaktioner, regeringsfinanser og lignende) og WEO (World Economic Outlook) med data om regimers økonomiske situation (BNP, investeringer, arbejdsløshed, gæld og så videre).
Emner: ILOs hjemmeside indeholder statistik om arbejdsmarkedet i forskellige lande. Emnerne relaterer sig derfor til arbejdsmarkedsproduktivitet, arbejdsmarkedsomkostninger, arbejdsløshed, ”working poor”, social beskyttelse, lønninger og meget mere.
Emner: OECD’s data kan tilgås gennem tre forskellige portaler (se under afsnittet Hjemmesider). Disse indeholder samme variabler, men har forskellige funktionaliteter, brugerflade samt download muligheder. OECD har landedata om en lang række emner, både i form af generelle statistikker samt mere specifikt omhandlende landbrug og fiskeri, demografi og population, uddannelse, globalisering, sundhed, industri, arbejdsmarkedet, produktivitet og meget mere.
Dækning: Lande: 30 OECD-medlemslande samt store ikke-medlemslande som Kina, Rusland og Brasilien. Tid: 1960-
Emner: TFAD giver information om transnationale handelsaftaler, der er indgået med udgangspunkt i WTO. Her indgår data om landenes implementering samt ratificering af diverse handelsaftaler.
Emner: UNESCO indeholder over 1000 indikatorer og data om alt fra uddannelsesniveauer, kultur, kommunikation, læsefærdigheder samt videnskab og teknologi.
Emner: UNdata er produceret af FN. Heri indgår information om landes kriminalitet, uddannelse, energi, miljø, finansielle sektor, ligestilling og meget mere.
Emner: FN’s fem økonomiske kommissioner har til formål at fremme økonomisk integration i forskellige regioner i verden. Foruden information om økonomisk integration kan der på de forskellige hjemmesider blandt andet findes information om demografien, migration, uddannelse, sundhed, fattigdom, arbejdsløshed og meget andet
Dækning: Lande: De forskellige hjemmeside dækker hver sin region i verden
Data består primært af rapporter, der kan findes under "Publications"
Emner: UN Women er en FN-organisation dedikeret til ligestilling og kvinders frigørelse. Her indgår information og undersøgelser om kvinders ligestilling, involvering i politik, økonomisk frigørelse, rettigheder, arbejdstilknytning og meget mere.
Emner: FNs global compact er oprettet med et ønske om, at virksomheder strømliner strategier og operationer ud fra universelle principper om menneskerettigheder, arbejdsmarkedet, miljøet og anti-korruption.
Emner: Verdensbanken indeholder ligesom andre internationale organisationer flere datasæts. De vigtigste er WDI (World Development Indicators) og GDF (Global Development Finance). WDI indeholder primært information om landenes udvikling, mens GDF fokuserer på finansielle flows, ekstern gæld og lignende finansielle indikatorer.
Emner: WTOs dataportal indeholder statistikker relateret til WTO-anliggender, såsom landes handel (eksport og import), told, markedstilgængelighed og lignende.
Emner: WHO indsamler statistik om en langrække af helbredsrelaterede emner. Den vigtigste database er Global Health Observatory. Her indgår data om eksempelvis sundhedssystemer, dødelighed og sygdomsudbredelse, ernæring, HIV/AIDS, immunisering og så videre.
Dækning: Lande: 194 WHO-lande Tid: 1970-
Dataformat: .csv, Excel
Institutioner og partier
CAPCAS (Causes and Policy Consequences of Agenda Setting)
Emner: CAPCAS undersøger, hvorfor samfundsproblemer opnår og mister interesse på den politiske dagsorden, og hvordan dagsordensfastsættelsesprocesser har betydning for policy-beslutninger. Det indeholder data om politiske dagsorden og politiske beslutninger i 98 danske kommuner.
Emner: CAP gør det muligt at undersøge udviklinger i politikdannelse over tid og mellem lande. Det klassificerer politikaktiviteter i et enkelt, universelt og konsistent kodeskema. Det giver mulighed for at undersøge, hvor meget opmærksomhed forskellige emner modtager på forskellige områder. CAP giver information om 20 overemner såsom makroøkonomi, civile rettigheder, sundhed, landbrug, arbejdsmarkedspolitik, uddannelse, miljø, energi, immigration osv.
Dækning: Tid: 1848-2018 Lande: 23 lande samt to amerikanske delstater (Pennsylvania og Florida)
Emner: CPDS giver blandt andet indsigt i det politiske system og valgregler. Derindunder indgår eksempelvis regeringers partiposition, ændringer i regeringer og typen af regering. Slutteligt indgår en masse socioøkonomiske statistikker.
Emner: Manifesto project giver indsigt i partiers politikposition på baggrund af en indholdsanalyse af partiers valgmanifester. Der indgår spørgsmål såsom partiernes venstre-højre placering, holdning til udenrigspolitik, immigration, multikultur og meget andet
Dækning: Tid: 1945- Lande: 50 lande (og over 1000 partier)