Information til nye studerende

Denne side er for dig, der er ny studerende på Aarhus Universitet - eller hvor SPS måske bare er nyt for dig - og som gerne vil vide mere om specialpædagogisk støtte (SPS).

Her kan du se mere om, hvad SPS er, hvilke støttemuligheder der findes, hvordan man søger om SPS og meget mere. 

Husk, at du altid gerne må kontakte os – også selvom du ikke er sikker på, om SPS er noget for dig.



Sådan kommer du i gang

Her kan du se, hvordan du kan komme i gang med at søge om SPS. Det er din SPS-vejleder der søges om støtten på dine vegne, og du skal derfor tage fat i os, for at sætte den proces i gang.

Første skridt er at booke en samtale

Hvis du ønsker at søge om støtte gennem SPS-ordningen er første skridt at booke en samtale med en SPS vejleder. Dette gælder uanset om du har fået støtte tidligere eller ej.

Er du endnu ikke studerende?

Selvom du ikke er studerende endnu, vil vi meget gerne snakke med dig om dine muligheder. Efter vores samtale kan vi forberede en ansøgning, så den er klar til at blive sendt afsted, når du er blevet optaget. Vi vil gerne snakke med dig uanset om du bliver optaget eller ej.

Hvad skal du forberede?

Du skal, så vidt muligt, tage dokumentation for din diagnose eller lidelse med til samtalen. Du må også gerne sende det til sps@au.dk forud for samtalen. 

Hvis ikke du har noget dokumentation på hånden, vil din SPS-vejleder gerne hjælpe med at fortælle, hvad dokumentationen skal indeholde, så du kan få fat i den. Vi vil også sammen kunne se, om der allerede ligger noget brugbar dokumentation i SPS-systemet. 

Hvis du gerne vil søge om en test for ord- eller talblindhed, skal du ikke medbringe dokumentation.

Se de forskellige støttemuligheder her

Som studernede kan man få støtte, hvis man eksempelvis har:

Det kan også være, at man er:

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan kan få støtte, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi vil gerne tage en snak med dig om eventuelle støttemuligheder.

Tidligt optag

Hvis du kan dokumentere, at du har en funktionsnedsættelse, har du mulighed for at få svar på din ansøgning om optagelse inden den 28. juli. Det kan være relevant, hvis du gerne vil ansøge om SPS eller have styr på adgangsforhold, handicap-P-plads eller andre praktiske ting i god tid før studiestart.

Du kan læse mere om tidligt optag og om, hvordan du søger om det på den her side


Se hvad SPS er og mød vores vejledere her